Nicușor Dan trece la grafice în scandalul pe termie cu Ciolacu și Firea. „Nu trebuie să fii olimpic la matematică ca să înţelegi”

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 17:04
2745 citiri
Nicușor Dan trece la grafice în scandalul pe termie cu Ciolacu și Firea. „Nu trebuie să fii olimpic la matematică ca să înţelegi”
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan i-a prezentat lui Marcel Ciolacu, liderul PSD, un grafic cu sumele alocate din anul 2012 şi până în prezent pentru termie.

„Nu trebuie să fii olimpic la matematică ca să înţelegi că în ultimii doi ani am alocat sume considerabil mai mari pentru termie decât administraţia trecută”, i-a mai transmis edilul Nicuşor Dan preşedintelui social-democraţilor.

„Pentru împrospătarea memoriei domnului Marcel Ciolacu, şeful de partid al Gabrielei Firea, cea care a adus Primăria Capitalei în faliment, iată graficul cu sumele alocate pentru termie de municipalitate din 2012 până în prezent. Nu trebuie să fii olimpic la matematică ca să înţelegi că în ultimii doi ani am alocat sume considerabil mai mari pentru termie decât administraţia trecută”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.

Edilul general a mai spus că PMB a făcut investiţii în reabilitarea sistemului termic, inclusiv din bani europeni, lucru pe care l-a ignorat complet Marcel Ciolacu.

„Am făcut şi facem în continuare investiţii în reabilitarea sistemului termic, inclusiv din bani europeni, lucru complet ignorat de colega domnului Ciolacu. Şi totuşi, sumele pe care le avem de plătit acum, care provin cum am mai spus din diferenţele de tarif impus de ANRE şi tariful real, sunt mult peste bugetul nostru. De aceea, solicit sprijinul Guvernului pentru oricare dintre soluţiile pe care le-am propus: alocări din fondul de rezervă sau ridicarea plafonului de îndatorare ca să ne putem împrumuta. Şeful PSD ar trebui să ştie că bucureştenii nu se încălzesc cu glumiţe nesărate de politician”, a conchis Dan.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la rugămintea pe care i-a făcut-o Nicuşor Dan să discute cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu pentru a îi cere să plătească datoriile către Termoenergetica, că „nu l-a dus capul” să îl sune pe ministru să îi solicite să plătească datoriile primarului Capitalei. „Dar are doamna Clotilde Armand un excedent bugetar substanţial şi poate să-l împrumute”, a adăugat ironic preşedintele PSD.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a răspuns, joi, criticilor aduse de Marcel Ciolacu şi a precizat că îl roagă pe preşedintele PSD să dea telefon ministrului de Finanţe Adrian Câciu astfel încât să rezolvăm problema cu datoria restantă pentru Termoenergetica. „Nu cerem mai mult decât s-a dat celorlalte localităţi din România”, a mai afirmat edilul general.

Referitor la subiect, premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că a avut întâlniri personale cu primarul Nicuşor Dan în mai multe rânduri, în care l-a rugat să vină cu o soluţie tehnică vis-a-vis cu ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare în Capitală.

Citește și:
Ancheta drogurilor vândute în licee de top din București: Fiul unui secretar de stat și cel al unui angajat DNA, duși la audieri
Ancheta drogurilor vândute în licee de top din București: Fiul unui secretar de stat și cel al unui angajat DNA, duși la audieri
Autoritățile au efectuat 23 de percheziții luni, 20 martie, descoperind diferite cantități de cannabis, cocaină și ketamină, precum și comprimate de medicamente. O grupare infracțională...
Atac într-un taxi din București: un bărbat și-a înjunghiat partenera în gât, apoi a fugit
Atac într-un taxi din București: un bărbat și-a înjunghiat partenera în gât, apoi a fugit
Un bărbat de 23 de ani și-a înjunghiat partenera de viață în gât în timp ce se aflau într-un taxi, sâmbătă, 18 martie, în Sectorul 2 al Capitalei. Atacul a avut loc în jurul orei 1...
#NIcusor Dan, #marcel ciolacu, #Gabriela Firea, #termoenergetica, #Bucuresti , #Gabriela Firea