Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 11:03
7056 citiri
Nicușor Dan independent, peste toți candidații dreptei. Cum stă Gabriela Firea SONDAJ
Primarul Capitalei Nicușor Dan crește în sondaje FOTO Facebook / Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan a crescut într-un sondaj publicat de CURS și este din ce în ce mai aproape de Gabriela Firea. Dacă ar candida independent, Nicușor Dan tot ar fi peste toți candidații dreptei, mai arată datele.

Întrebați dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale în București, 23% din respondenți au afirmat că ar vota cu Nicușor Dan, în calitate de independent. De cealaltă parte, ministrul Familiei Gabriela Firea este cotată cu 44%, aproape dublu față de actualul edil. În ceea ce îi privește pe ceilalți candidați, George Simion (AUR) este cotat cu 13%, Vlad Voiculescu (USR) cu 9%, iar Ciprian Ciucu (PNL) cu 7%.

Dacă Nicușor Dan ar fi susținut de PNL, șansele acestuia ar crește la 31%, mai arată sondajul.

Într-un sondaj realizat la finalul anului trecut la comanda PNL, Nicușor Dan era cotat în București la 17%, în timp ce fostul edil general al Capitalei Gabriela Firea era la 34%.

USR crește în București

În clasamentul partidelor, sondajul realizat în București mai arată că PSD este cotat cu 34%, fiind urmat de PNL cu 18% și USR cu 17%.

Datele sunt relevate de un sondaj CURS, realizat la nivelul Bucureștiului pe 1500 de respondenți în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023, prin metoda față în față, cu o marjă de eroare de +/-2,5%.

#NIcusor Dan, #sondaj capitala, #alegeri locale, #Primaria Capitalei , #stiri Nicusor Dan