Nicușor Dan, replică pentru Marcel Ciolacu: ”PSD e apărătorul mafiei imobiliare”

Marti, 07 Martie 2023, ora 21:03
4607 citiri
Nicușor Dan, replică pentru Marcel Ciolacu: ”PSD e apărătorul mafiei imobiliare”
Nicusor Dan, primarul Capitalei

Nicuşor Dan a afirmat că adevărata miză a PSD la Primăria Capitalei pe care a dezvăluit-o Marcel Ciolacu ar fi planurile urbanistice zonale „pentru speculatori imobiliari”, inclusiv desfiinţarea regimului de protecţie a zonei istorice.

„Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit aseară, într-un interviu tv, adevărata miză a partidului său la Primăria Capitalei: PUZ-uri pentru speculatori imobiliari, inclusiv desfiinţarea regimului de protecţie al zonei istorice şi menţinerea PUZ-urilor şi autorizaţiilor ilegale emise de administraţia trecută.

Ca să fie clar pentru bucureşteni: PSD e apărătorul mafiei imobiliare, al celor care vor să facă bani pe plămânii oamenilor şi pe sănătatea oraşului, încălcând legea, sufocând Capitala şi distrugându-i patrimoniul. Mafia de care liderul PSD pretinde că n-a auzit face de doi ani încercări disperate să construiască blocuri între case şi să distrugă spaţiile verzi”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

El a mai spus că „probabil că pixul Gabrielei Firea – cu care a semnat zeci de PUZ-uri şi de autorizaţii de construire ilegale – ar fi acum de mare folos PSD la Primăria Capitalei, pentru a mai distruge nişte hectare de spaţiu verde şi a mai pune la pământ nişte clădiri de patrimoniu”.

„Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple în Bucureşti şi, cât timp voi fi eu primar, nici nu se va întâmpla”, a completat edilul general.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, a reiterat, luni seară, ideea că partidul pe care îl conduce are un candidat pentru funcţia de primar al Capitalei, iar acesta este Gabriela Firea. El l-a criticat pe actualul edil, Nicuşor Dan, căruia i-a transmis că administraţia nu este o meserie uşoară şi nu este la îndemâna oricui.

„Doamne Firea nu a avut minister. Este printre primii miniştrii care şi-au trecut proiectele şi prin Parlament. Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Generală. Mergem să vedem ce a făcut Nicuşor Dan din Bucureşti? E vreun om, vreun dezvoltator în oraşul ăsta care nu îşi face cruce să scape o dată de el? E cineva care să îl laude?

A făcut ceva Nicuşor ăsta în Bucureşti? Nu ai apă caldă, nu ai apă rece, nu ştiu cu ce mafie se bate, se mai bate şi aia de la 1 cu mafia nu ştiu care a gunoaielor şi e plin de şobolani, de gunoaie. Domnul Nicuşor Dan poate să fie un om inteligent şi am înţeles că e un om foarte inteligent, dar administraţia nu e la îndemâna oricui, nu e o meserie uşoară”, a declarat Ciolacu, luni seara la România TV.

Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Ce șanse mai are Cătălin Cîrstoiu să-i devanseze pe Piedone și Nicușor Dan: ”O misiune complicată pentru coaliție”
Luni, 25 martie, au apărut primele sondaje de opinie după ce alianța PSD-PNL l-a anunțat oficial pe medicul Cătălin Cîrstoiu în calitate de candidat pentru Primăria Capitalei. Deși sunt...
Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat marți, 26 martie, că un candidat PNL la Primăria Capitalei chiar dacă nu ar fi câștigat ar fi propulsat un nume pentru alegerile...
#NIcusor Dan, #PSD, #Primaria Capitalei , #stiri Nicusor Dan