Semaforizare inteligentă în București. Nicușor Dan anunță un nou contract de 3,6 milioane de lei pentru extinderea sistemului

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 16:49
2605 citiri
Semaforizare inteligentă în București. Nicușor Dan anunță un nou contract de 3,6 milioane de lei pentru extinderea sistemului
FOTO Arhivă Ziare.com

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă marţi că a atribuit contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea şi extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), în valoare de 3,6 milioane de lei.

”Am atribuit contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea şi extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). Valoarea acestuia este de 3,6 milioane de lei. Modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti se realizează în patru etape distincte”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Primarul arată că pentru prima etapă, care presupune modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii, s-a obţinut o finanţare nerambursabilă în valoare de 11,5 milioane euro prin PNRR. ”Intersecţiile sunt aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Şoseaua Berceni”, precizează el.

Etapa a doua urmăreşte creşterea capacităţii centrului de trafic actual, mai spune edilul Capitalei.

A treia etapă presupune modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în sistemul actual BTMS, dar aflate în diverse stadii (fără conexiune prin fibră optică, bucle inductive nefuncţionale, etc.). Se au în vedere noi soluţii de detecţie a vehiculelor (camere video, senzori magnetici, etc.), mai spune Nicuşor Dan.

În a patra etapă, proiectul cuprinde reabilitarea/ modernizarea unui număr de 194 intersecţii semaforizate existente şi înrolarea în sistemul actual BTMS, la care se adaugă un număr de 80 de intersecţii sau treceri de pietoni nesemaforizate dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS, din perspectiva eficientizării Sistemului Integrat de Management al Traficului”, spune primarul.

Nicuşor Dan mai spune că în urmă cu două luni, împreună cu primăriile de sector, a depus o cerere de finanţare nerambursabilă prin PNRR şi pentru implementarea celorlalte etape.

#NIcusor Dan, #semafor inteligent, #Bucuresti , #stiri Nicusor Dan