Cum vrea Nicusor Dan sa rezolve rapid problemele cu apa calda si caldura: O centrala mobila pe linia de est a Capitalei. "Iarna viitoare va fi mai bine"

Joi, 21 Ianuarie 2021, ora 11:20
4818 citiri
Cum vrea Nicusor Dan sa rezolve rapid problemele cu apa calda si caldura: O centrala mobila pe linia de est a Capitalei. "Iarna viitoare va fi mai bine"
Foto: Facebook/ Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca Primaria Capitalei ar putea cumpara activele ELCEN in luna mai, in cel mai optimist scenariu, iar datoria istorica a fostului RADET poate fi negociata.

Edilul promite ca "iarna viitoare va fi mult mai bine", pentru ca va fi amenajata o centrala mobila pe linia de est a orasului. Edilul-sef al Bucurestiului afirma ca el are apa calda si caldura, pentru ca detine o centrala de apartament, intrucat locuieste intr-un cartier care nu are sistem de incalzire centralizata.

Intr-un interviu la RFI, Nicusor Dan precizeaza ca "problema apei calde si a caldurii vine dintr-o inactivitate si o subfinantare cronica, derulata timp de 30 de ani".

"Tot ce putem face in aceasta iarna este sa avem cele mai rapid posibile interventii de urgenta, ceea ce reusim sa facem si de asemenea sa comunicam, avem un call-center la care in sfarsit se raspunde si le spunem oamenilor cat dureaza.

Acum, tot ce putem sa facem si am facut deja este sa asiguram finantarea pentru iernile urmatoare, adica pentru reparatiile care sa faca astfel incat sa nu se mai intample ceea ce s-a intamplat iarna asta. Avem deja finantari de 300 de milioane de euro fonduri europene, 200 de milioane de euro PNRR, 320 de milioane de lei primiti de la Guvern. Din primavara asta incepem marile lucrari de reparatii ale conductelor".

"Am centrala de apartament"

Nicusor Dan a fost intrebat daca el are apa calda si caldura la parametri normal.

"Eu locuiesc intr-un cartier al Bucurestiului care nu are sistem de incalzire centralizata si atunci avem o centrala de apartament cu care avem apa calda si caldura, dar nu pentru ca nu am vrea sa fim, ci pur si simplu pentru ca in cartierul in care locuim nu exista incalzire centralizata in momentul asta," spune Nicusor Dan.

"Centrala mobila"

Primarul promite ca iarna viitoare va fi mai bine.

"In orice caz, in iarna viitoare va fi mult mai bine, pentru ca din punctul de vedere al capacitatii de productie, ne vor trebui trei luni inainte de inceperea iernii ca sa mai amenajam o centrala mobila, sa spunem, pe linia de est, care sa scurteze distanta de aproape 12-13 km din sud pana in nord si atunci si prin reparatiile pe care o sa le facem pana atunci, iarna viitoare va fi mai bine, iar peste doua ierni, mult mai bine".

Primarul Capitalei precizeaza ca PMB ar putea cumpara activele ELCEN in luna mai. Intrebat ce se va intampla cu datoriile istorice ale fostului RADET, el a raspuns:

"Este acea datorie, pe care putem sa o negociem, dar ea este asa, vorbind foarte grosier, ea este intre PMB si proprietarul ELCEN, adica Ministerul Energiei, exista o datorie. Pe de alta parte, noi vrem sa cumparam ELCEN ca active si atunci o sa ramana datoria intre Primarie si Ministerul Energiei, dar ELCENUL ca active o sa fie preluat contra cost de catre PMB (...).

In cel mai optimist scenariu, asta se va intampla in luna mai. Trebuie pentru asta sa avem acordul CGMB, Ministerului Energiei, Ministerului de Finante si Guvernului si mai avem nevoie de un aviz de la Consiliul Concurentei. Eu sunt optimist," conchide acesta.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Nicuşor Dan refuză să spună cum a votat la referendumul pentru familie: „Nu vreau să mă poziţionez în această dispută ideologică”
Nicuşor Dan refuză să spună cum a votat la referendumul pentru familie: „Nu vreau să mă poziţionez în această dispută ideologică”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a definit ca fiind un ”tehnocrat” şi a refuzat să dezvăluie cum a votat la referendumul pentru familie. El a precizat că nu doreşte să se...
Când vor fi modernizate toate liniile de tramvai din București. Nicușor Dan: ”Probabil în vara asta o să avem atribuite contractele”
Când vor fi modernizate toate liniile de tramvai din București. Nicușor Dan: ”Probabil în vara asta o să avem atribuite contractele”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, la şantierul unde încep astăzi lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai, pe o lungime de 4,2 km, pe tronsonul cuprins între Şos....
#NIcusor Dan, #Nicusor Dan caldura, #Nicusor Dan apa calda, #Nicusor Dan centrala mobila , #stiri Nicusor Dan