Alegerea viceprimarilor Capitalei, amanata. Ce a spus Nicusor Dan

Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 13:12
3080 citiri
Alegerea viceprimarilor Capitalei, amanata. Ce a spus Nicusor Dan

Primarul general Nicusor Dan a afirmat, miercuri, in deschiderea primei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca alegerea viceprimarilor nu se afla pe ordinea de zi, intrucat mai exista un conflict netransat definitiv in instanta, nefiind validati toti consilierii generali. "Codul administrativ ne spune ca nu putem sa facem asta decat in momentul in care CGMB e in componenta sa completa", a declarat Nicusor Dan, apreciind ca "este o chestiune logica pentru ca altfel s-ar putea ca viceprimarii sa fie alesi de prima transa de consilieri care sa nu fie reprezentativi din punct de vedere politic".

"Nu avem in momentul de fata pe ordina de zi alegerea viceprimarilor pentru ca Codul Administrativ ne spune ca nu putem sa facem asta decat in momentul in care CGMB e in componenta sa completa. E o chestiune logica pentru ca altfel s-ar putea ca viceprimarii sa fie alesi de prima transa de consilieri care sa nu fie reprezentativi din punct de vedere politic si apoi nu vr putea fi schimbati decat cu majoritate de doua treimi", a declarat, miercuri, Nicusor Dan, in debutul sedintei consiliului General.

Primarul general a precizat ca "este un litigiu care este la Judecatoria Sectorului 1".

"Din pacate, nu s-a solutionat pana in momentul asta. In prima secunda dupa solutionarea definitiva a acelui litigiu vom avea alegerea viceprimarilor", a mai declarat Dan.

In 23 noiembrie, liderul PLUS Bucuresti, Vlad Voiculescu, explica, intr-o postare pe Facebook, de ce nu este inca viceprimar al Capitalei, la doua luni de la alegeri.

"Explicatia pentru toate acestea este de gasit nu in codul administrativ, ci intr-o modificare a Codului administrativ de acum o luna. (...) guvernul PNL a modificat in mod abuziv, electoral interesat, prostesc si iresponsabil una dintre legile fundamentale ale functionarii statului: Codul administrativ", sustinea el.

Citeste si:
"Delta Văcărești" a intrat în administrarea Primăriei Capitalei. "O oportunitate turistică şi de divertisment"
"Delta Văcărești" a intrat în administrarea Primăriei Capitalei. "O oportunitate turistică şi de divertisment"
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, 27 septembrie, că Primăria Municipiului Bucureşti a primit în administrare Parcul Natural Văcăreşti. "Recent ni s-a...
Primarul Capitalei își dorește menţinerea alianţei de dreapta la nivel naţional. "Eu sunt optimist"
Primarul Capitalei își dorește menţinerea alianţei de dreapta la nivel naţional. "Eu sunt optimist"
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că îşi doreşte menţinerea alianţei de dreapta în Parlament, astfel încât să existe o corespondenţă cu alianţa de dreapta din...
Sursa: Ziare.com