Cine e Liliana Toderiuc Fedorca, numita consilier personal al lui Nicusor Dan la invatamant si cultura

Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 22:22
22876 citiri
Cine e Liliana Toderiuc Fedorca, numita consilier personal al lui Nicusor Dan la invatamant si cultura
Liliana Toderiuc Fedorca FOTO Facebook

Liliana Toderiuc Fedorca, membru PNL si inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, a anuntat vineri, 20 noiembrie, pe pagina sa de Facebook ca a devenit consilierul personal al primarului Nicusor Dan pe domeniile invatamant si cultura.

"Saptamana aceasta am acceptat provocarea de a deveni unul dintre consilierii Primarului General al Capitalei, Nicusor Dan. Astfel, am inceput activitatea la Primaria Capitalei pentru domeniile invatamant si cultura, punand la bataie toata experienta si expertiza mea de atatia ani", a scris Fedorca pe Facebook.

Ea spune ca aceasta propunere o onoreaza si o responsabilizeaza. "Multi dintre voi ma cunoasteti si stiti cat de implicata si de determinata sunt in activitatea mea de zi cu zi si aveti incredere in mine", a mai scris Fedorca.

Pentru inceput, aceasta va lucra la primarie cu program scurt, permis de lege, urmand ca in curand sa incheie mandatul de inspector general adjunct si sa ocupe o functie plina in echipa lui Nicusor Dan, scrie Cultura la duba.

Cine este Liliana Toderiuc Fedorca

Liliana Toderiuc Fedorca, de profesie profesoara de matematica, este apropiata a ministrului Educatiei, Monica Anisie si a candidat anul acesta pe listele PNL pentru un post de consilier general la Primaria Capitalei.

Ea conduce Comisia Municipala de Organizare si desfasurare a examenelor nationale si comisia de admitere in invatamantul liceal, profesional si dual.

In schimb, nu are nicio experienta in domeniul culturii, mai precizeaza sursa citata.

Sotul ei, gasit incompatibil de ANI de doua ori

Autoritatea Nationala de Integritate (ANI) l-a gasit de doua ori pe Stelian Victor Fedorca in incompatibilitate. Acesta a ocupat numeroase functii platite din bani publici, iar unele dintre ele au coincis pe perioade de cativa ani.

In 2013, el a fost dat afara din functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei, intrucat a ocupat functiile de director-consilier in Ministerul Educatiei si apoi secretar de stat in Ministerul Educatiei, simultan cu cea de director al Colegiului National "Mihai Eminescu" din Bucuresti.

In plus, in perioada 16 mai 2012 - 1 februarie 2013, Stelian Fedorca a fost in incompatibilitate fiindca a detinut simultan atat functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei, pe cea de director al Colegiului National "Mihai Eminescu", cat si calitatea de comerciant in cadrul "Fedorca Stelian Victor Persoana Fizica Autorizata", mai arata sursa citata.

Robert Negoiță, ieșire nervoasă de față cu polițiștii, după ce Nicușor Dan a oprit lucrările neautorizate de pe Calea Dudești VIDEO
Robert Negoiță, ieșire nervoasă de față cu polițiștii, după ce Nicușor Dan a oprit lucrările neautorizate de pe Calea Dudești VIDEO
Robert Negoiță, edilul de la Sectorul 3, a țipat la agenții Poliției Locale a Municipiului București, luni, 18 martie, în timp ce transmitea live, pe Facebook, de la lucrările din fața...
Rectorul SNSPA acuză manipularea sondajelor pentru primăria capitalei: "Piedone NU este primul în sondaje"
Rectorul SNSPA acuză manipularea sondajelor pentru primăria capitalei: "Piedone NU este primul în sondaje"
Remus Pricopie, rector la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), crede că sondajele pentru primăria Bucureștiului pot fi manipulate în mod deliberat. El critică în...
#consilier, #NIcusor Dan, #invatamant, #cultura , #stiri Nicusor Dan