Nicusor Dan: "Extinderea magistralei M2 va stimula utilizarea transportului public. Vom construi un park & ride in apropiere"

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 19:24
4865 citiri
Nicusor Dan: "Extinderea magistralei M2 va stimula utilizarea transportului public. Vom construi un park & ride in apropiere"

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, saluta semnarea contractului de finantare dintre Ministerul Transporturilor si Metrorex pentru extinderea magistralei M2 spre Soseaua de centura, mentionand ca Municipalitatea va construi o parcare de tip park & ride in apropierea viitoarei statii de metrou.

"Salut semnarea contractului de finantare dintre Ministerul Transporturilor si Metrorex pentru extinderea magistralei M2 de metrou spre Soseaua de centura din partea de sud a orasului. E imbucurator anuntul ministrului Lucian Bode despre finantarea europeana pentru acest proiect; se pot face deci mari proiecte de infrastructura in Capitala cu fonduri europene, iar toate entitatile publice trebuie sa se straduiasca mult mai serios sa atraga banii europeni", a scris edilul general, marti, pe Facebook.

El a mentionat ca acest proiect va stimula, in timp, utilizarea transportului public drept alternativa la masina personala de catre cei care locuiesc in comunele din sudul Capitalei.

"In apropiere de viitoarea statie de metrou vom construi o parcare de tip park & ride si tot acolo va fi una dintre statiile viitorului metrou de suprafata. Astfel, cine va veni din sudul Capitalei isi va putea lasa masina la marginea orasului si va putea merge cu metroul la Piata Unirii, la Universitate ori la Piata Victoriei sau va putea folosi metroul de suprafata pentru a ajunge la AFI Cotroceni, Gara de Nord sau Pipera", a precizat Nicusor Dan.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a semnat marti contractul de finantare privind "Edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura", in valoare totala de aproape 215 milioane de lei, din care 180 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Obiectivul general al proiectului vizeaza cresterea gradului de accesibilitate la reteaua de transport cu metroul in zona de sud a municipiului Bucuresti, prin extinderea magistralei M2 cu o statie supraterana, in apropierea soselei de centura.

Prin acest proiect, ce are ca termen de implementare 55 de luni, se doreste extinderea retelei actuale de metrou prin construirea unei noi statii supraterane la standarde europene si imbunatatirea infrastructurii existente prin prelungirea liniei existente cu 1,6 km de cale de rulare, conducand astfel la cresterea ponderii de calatori transportati cu metroul si, totodata, reducerea timpului petrecut in trafic pentru tranzitarea orasului ca urmare a implementarii proiectului.

Procedurile de derulare si urmarire a contractului se executa de Primaria Sectorului 4, iar Metrorex asigura asistenta tehnica.

Citeste si:
Nicușor Dan anunță că se vaccinează săptămâna viitoare VIDEO
Nicușor Dan anunță că se vaccinează săptămâna viitoare VIDEO
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri, 26 noiembrie, că se va vaccina cu prima doză împotriva COVID-19 săptămâna viitoare. „Am spus că trebuie să fac niște...
Imobile dintr-o zonă de patrimoniu a Capitalei, dărâmate fără autorizație. Excavatorul nu s-a oprit nici când a ajuns Nicușor Dan
Imobile dintr-o zonă de patrimoniu a Capitalei, dărâmate fără autorizație. Excavatorul nu s-a oprit nici când a ajuns Nicușor Dan
Trei case vechi de 100 de ani e pe strada Icoanei din Capitală, zonă de patrimoniu protejată, sunt demolate de dezvoltatorii imobiliari, deși autorizația pentru aceste lucrări a expirat luna...