Nicusor Dan: "Extinderea magistralei M2 va stimula utilizarea transportului public. Vom construi un park & ride in apropiere"

Marti, 15 Decembrie 2020, ora 19:24
5069 citiri
Nicusor Dan: "Extinderea magistralei M2 va stimula utilizarea transportului public. Vom construi un park & ride in apropiere"
Nicusor Dan, primarul Capitalei / Foto: Facebook.com

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, saluta semnarea contractului de finantare dintre Ministerul Transporturilor si Metrorex pentru extinderea magistralei M2 spre Soseaua de centura, mentionand ca Municipalitatea va construi o parcare de tip park & ride in apropierea viitoarei statii de metrou.

"Salut semnarea contractului de finantare dintre Ministerul Transporturilor si Metrorex pentru extinderea magistralei M2 de metrou spre Soseaua de centura din partea de sud a orasului. E imbucurator anuntul ministrului Lucian Bode despre finantarea europeana pentru acest proiect; se pot face deci mari proiecte de infrastructura in Capitala cu fonduri europene, iar toate entitatile publice trebuie sa se straduiasca mult mai serios sa atraga banii europeni", a scris edilul general, marti, pe Facebook.

El a mentionat ca acest proiect va stimula, in timp, utilizarea transportului public drept alternativa la masina personala de catre cei care locuiesc in comunele din sudul Capitalei.

"In apropiere de viitoarea statie de metrou vom construi o parcare de tip park & ride si tot acolo va fi una dintre statiile viitorului metrou de suprafata. Astfel, cine va veni din sudul Capitalei isi va putea lasa masina la marginea orasului si va putea merge cu metroul la Piata Unirii, la Universitate ori la Piata Victoriei sau va putea folosi metroul de suprafata pentru a ajunge la AFI Cotroceni, Gara de Nord sau Pipera", a precizat Nicusor Dan.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a semnat marti contractul de finantare privind "Edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura", in valoare totala de aproape 215 milioane de lei, din care 180 de milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Obiectivul general al proiectului vizeaza cresterea gradului de accesibilitate la reteaua de transport cu metroul in zona de sud a municipiului Bucuresti, prin extinderea magistralei M2 cu o statie supraterana, in apropierea soselei de centura.

Prin acest proiect, ce are ca termen de implementare 55 de luni, se doreste extinderea retelei actuale de metrou prin construirea unei noi statii supraterane la standarde europene si imbunatatirea infrastructurii existente prin prelungirea liniei existente cu 1,6 km de cale de rulare, conducand astfel la cresterea ponderii de calatori transportati cu metroul si, totodata, reducerea timpului petrecut in trafic pentru tranzitarea orasului ca urmare a implementarii proiectului.

Procedurile de derulare si urmarire a contractului se executa de Primaria Sectorului 4, iar Metrorex asigura asistenta tehnica.

VIDEO Cum va arata viitoarea statie de metrou supraterana de la Berceni. Constructia costa 44 de milioane de euro

"Iti voi arunca toate televizoarele montate pe autobuze". Dezvaluiri din procesul de santaj al fostului primar al orasului Brasov, George Scripcaru

Citește și:
Patru autoutilitare, distruse de foc într-o parcare din Suceava. De la ce a pornit incendiul
Patru autoutilitare, distruse de foc într-o parcare din Suceava. De la ce a pornit incendiul
Patru autoutilitare dintr-o parcare din localitatea Şcheia au fost distruse duminică, 4 decembrie, în urma unui incendiu. Potrivit ISU Suceava, incendiul a izbucnit la o autoutilitară, iar...
Trei tineri din Brăila susțin că au fost amenințați cu arma în parcarea unui mall. Poliția: Au confundat petardele cu împușcăturile VIDEO
Trei tineri din Brăila susțin că au fost amenințați cu arma în parcarea unui mall. Poliția: Au confundat petardele cu împușcăturile VIDEO
Trei tineri din Brăila au cerut ajutor la 112 după ce au avut convingerea că au fost amenințați cu un pistol, în parcarea unui mall. Polițiștii susțin că tinerii au confundat zgomotul...