La un an de mandat, Nicuşor Dan spune că a salvat Bucureștiul de la faliment

Luni, 27 Septembrie 2021, ora 21:22
2258 citiri
La un an de mandat, Nicuşor Dan spune că a salvat Bucureștiul de la faliment
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei FOTO Facebook/Nicușor Dan

Primarul general al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, afirmă că, în condiţiile în care la începutul mandatului său, administraţia locală se afla "realmente într-un faliment nedeclarat", în prezent Primăria a reuşit să arate că poate achita obligaţiile financiare şi are eşalonări de plată cu toţi furnizorii la care avea datorii.

"În momentul de faţă, suntem absolut credibili că ne plătim obligaţiile, pentru că asta e regula de bază a pieţei. Din fericire, am reuşit să ne consolidăm imaginea în piaţă, că reuşim să plătim", a declarat Nicuşor Dan, luni seară, la B1 Tv.

Conform acestuia, în prezent primăria are acorduri de eşalonare a plăţilor cu toţi furnizorii la care administraţia avea datorii.

"Situaţia pe care am preluat-o a fost cu adevărat dezastruoasă. La începutul mandatului meu Bucureştiul a fost realmente într-un faliment nedeclarat", a afirmat edilul, explicând că angajaţii administraţiei locale au depus foarte mult efort pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

Conform lui Dan, printre investiţiile majore derulate se numără Pasajul Doamna Ghica, despre care a spus că va fi deschis "probabil la sfârşitul anului 2022”, Prelungirea Ghencea, cu privire la care Dan a arătat că sunt "bani şi pentru exproprieri şi pentru lucrările propriu zise”, un bloc social în Ghencea în care fosta administraţie a repartizat locuinţe deşi acesta "nu exista", o parcare la Pantelimon, fostul sediu al Primăriei Sector 5 unde se vor muta o parte din administraţiile primăriei care acum plătesc chirii pentru sedii.

În ceea ce priveşte PNRR, Primăria Bucureşti doreşte să acceseze un proiect pe domeniul transport, care vizează semaforizare inteligentă, cu camere în semafoare.

"Noi vom fi gata cu proiectul în momentul în care vor veni banii, asta e clar", a afirmat dilul, referindu-se la acest proiect.

Alte proiecte prin PNRR pe care primăria vrea să le acceseze includ înlocuirea liniilor de tramvai pentru noile tramvaie care vor veni vara viitoare de la Astra Arad, "o mare înverzire a Bucureştiului", consolidări şi construirea de corpuri noi la spitale, asigurarea circuitelor şi intervenţiilor pentru securitatea la incendiu la unităţile sanitare.

Citește și:
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”. Acuzațiile aduse ministrului liberal Virgil Popescu
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”. Acuzațiile aduse ministrului liberal Virgil Popescu
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...