Pentru ce achizitii absurde i-au cerut directorii din primarie bani lui Nicusor Dan: "S-au cerut 25 de milioane de lei pentru noi statui in Bucuresti"

Vineri, 22 Ianuarie 2021, ora 12:13
10648 citiri
Pentru ce achizitii absurde i-au cerut directorii din primarie bani lui Nicusor Dan: "S-au cerut 25 de milioane de lei pentru noi statui in Bucuresti"
Statui din Bucuresti

Nicusor Dan discuta in aceste zile bugetul Capitalei pentru 2021 cu directorii economici din directiile primariei, consilierii locali, viceprimarii si reprezentantii societatii civile. Primarul General al Capitali a marturisit ca "directiile au cerut de trei ori mai multi bani decat poate primaria oferi".

De exemplu, s-au cerut 25 de miloane de lei pentru noi statui in Bucuresti. Directiile au mai cerut bani pentru campanii de publicitate, in timp ce Compania de Dezvoltare Durabila a cerut 370 de milioane de lei pentru refacerea parcului Herestrau.

Nicusor Dan a discutat in cadrul unei declaratii de presa de vineri, 22 iulie, si despre cazul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB) care a avut un buget din 2013, pana acum de 100 de milioane de lei si in ultima sedinta au cerut 300 de milioane de lei.

"Vreau sa iesim din politica de tip "Mos Craciun", in care, din pacate, s-a desfasurat pana acum discutia pe buget. Veneau directorii, propuneau mult, stiau ca se taie, se taia asa din pix, si nu exista nicio coerenta intre lucrurile care se plateau de la bugetul local. Chestiunea fundamentala este ce vrem sa facem cu orasul acesta si de aceea e extrem de important ca am avut o discutie cu totii, pe toate zonele de activitate, pentru ca bugetul sa reflecte o directie de dezvoltare", a precizat Nicusor Dan.

Primarul general al Capitalei a dat si cateva exemple de contractat in care PMB-ul a irosit din banii publici.

"Va dau cateva exemple din buget, cateva numere care pe mine m-au impresionat: subventia pe transport facturata efectiv in 2020, 1,3 miliarde de lei, in conditiile in care in 2016 era de 600 de milioane de lei. Subventia pentru termie facturata in 2020, un miliard de lei.

In concluzie, mai mult de jumatate din bugetul real pe anul 2020 a fost cheltuit pentru aceste doua subventii.

Arena Nationala ne costa 20 de milioane de lei pe an si produce doua milioane de lei pe an. Administratia de Consolidari a Cladirilor cu Risc seismic a platit in 2020 cinci milioane de lei pentru a face o campanie publicitara, "Bucurestiul trainic", dar in anul 2020 a semnat doar o conventie pentru reabilitarea unui imobil", a mentionat Nicusor Dan.

In sedinta de joi, 21 ianuarie, pentru stabilirea bugetului pe 2021 al Primariei Bucuresti, Nicusor Dan l-a dat afara din intalnire pe Razvan Nitu, directorul economic de la Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti.

Potrivit oamenilor care au participat la intalnire, Razvan Nitu a solicitat in buget 15 milioane lei pentru a cumpara banci.

Nicusor Dan l-a intrebat pe Nitu cat costa o banca.

"5.000 de lei", a raspuns Nitu. "Si avem nevoie de 3.000 de banci", a adaugat seful de la Lacuri Parcuri si Agrement.

"Va bateti joc de noi? Va rog sa parasiti sala in acest moment ca va bateti joc de noi", a spus Nicusor Dan.

Citește și:
Bucureștiul nu mai figurează în topul orașelor în care românii sunt mulțumiți să locuiască. Explicațiile unui specialist
Bucureștiul nu mai figurează în topul orașelor în care românii sunt mulțumiți să locuiască. Explicațiile unui specialist
Bucureștiul nu mai figurează în topul preferințelor românilor, atunci când vine vorba despre satisfacția orașului în care trăiesc. Potrivit unui sondaj recent privind calitatea vieții...
Doctorul care a murit după ce a căzut de la balcon într-un bloc din București. Chirurg renumit și respectat de pacienți
Doctorul care a murit după ce a căzut de la balcon într-un bloc din București. Chirurg renumit și respectat de pacienți
Unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din Capitală a murit joi, 29 septembrie, după ce ar fi căzut de la un etaj superior al unui bloc din Sectorul 2. Surse Ziare.com confirmă...