Nicusor Dan vrea o relatie exclusiva cu noul premier, care ar putea fi tot Ciolos (Video)

Luni, 15 August 2016, ora 09:44
2933 citiri
Nicusor Dan vrea o relatie exclusiva cu noul premier, care ar putea fi tot Ciolos (Video)
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Nicusor Dan nu are de gand sa faca aliante cu alte partide nici inainte, nici dupa alegeri si spune ca Dacian Ciolos este o varianta buna de prim-ministru pe care ar sustine-o dupa scrutin.

"In momentul asta, un premier tehnocrat este o solutie pentru Romania, tocmai pentru ca a existat pentru mult timp o ruptura intre clasa politica si societate. Un premier tehnocrat poate sa deschida acest dialog intre partile implicate. Si, da, Dacian Ciolos este una dintre posibilitati", a declarat presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul, duminica seara, la B1 TV.

Nicusor Dan a reiterat ca USR nu va face aliante cu celelalte partide si doreste sa aiba o relatie exclusiva cu viitorul premier.

"Alianta nu vom face, nici preelectoral, nici postelectoral. Functii publice nu ne intereseaza. Daca cea mai buna persoana pe Agricultura se va intampla sa fie de la noi, asta nu inseamna ca acea persoana nu va fi in Guvern, dar nu ne intereseaza sa impartim prefectii.

Ce vrem noi sa facem este ca, daca va fi situatia fericita in care numirea Guvernului depinde de mandatele noastre din Parlament, sa avem o relatie exclusiva cu prim-ministrul si cu guvernul care depinde de voturile noastre, nu si lateral cu celelalte partide care sprijina acelasi guvern pentru ca nu vrem sa garantam ceea ce voteaza ei", a explicat Nicusor Dan strategia partidului sau consacrat drept anti-sistem.

Situatia pe care Nicusor Dan si-o imagineaza acum este ca USR sa impuna unele teme in programul de guvernare si sa poata pune presiune pe Guvern astfel incat, "daca ei nu se tin de cuvant si nu realizeaza in termenele la care s-au angajat chestiunile pe care ei singuri le-au inclus in programul de guvernare, sa le retragem sprijinul".

In ce priveste recrutarea candidatilor pentru alegerile parlamentare, Clotilde Armand spune ca pentru USR "e mult prea prematur pentru a nominaliza candidati".

"Noi nu ne gandim asa, noi nu desemnam candidati. Noi cream filiale si in cadrul acestor filiale incet-incet vom vedea care sunt persoanele de valoare, dedicate, care au competente, si atunci aceste persoane vor fi alese. Noi credem in democratie si in alegerea oamenilor din filiale", a spus Clotilde Armand intr-o declaratie acordata zilele trecute Ziare.com.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Nicusor Dan Ciolos premier, #Nicusor Dan aliante alegeri parlamentare, #USR program guvernare , #USB