SURSE: Consilierii USR PLUS refuza sa voteze bugetul Capitalei. Ce ultimatum i-au dat primarului Nicusor Dan

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 18:13
5986 citiri
SURSE: Consilierii USR PLUS refuza sa voteze bugetul Capitalei. Ce ultimatum i-au dat primarului Nicusor Dan
Sedinta online la Consiliul General

Vlad Voiculescu si Claudiu Nasui, liderii USR PLUS Bucuresti, vor ca Nicusor Dan sa-i ofere drept de semnatura viceprimarului Horia Tomescu pentru a decide conducerea spitalelor din Bucuresti.

In caz contrar, consilierii generali USR PLUS ameninta ca nu vor vota bugetul pe 2021 propus de primarul general, au relatat surse politice pentru News.ro.

Primarul general Nicusor Dan i-a delegat lui Horia Tomescu atributiile privind coordonarea spitalelor din Capitala, insa nu si dreptul de semnatura. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primariei pot fi numiti in functie numai cu acordul primarului general.

Liderul PLUS Vlad Voiculescu insista ca viceprimarul Horia Tomescu sa aiba putere totala de decizie in domeniul sanatatii, in schimb Nicusor Dan nu e dispus sa delege dreptul de semnatura. Viceprimarul Horia Tomescu este unul dintre apropiatii fostului ministru al Sanatatii.

Proiectul de buget va fi miercuri pe ordinea de zi a Consiliului General. Fara voturile USR PLUS, bugetul propus de Nicusor Dan nu poate fi adoptat, in conditiile in care PSD se impotriveste, iar PNL si PMP nu pot strange o majoritate.

Dupa ce a fost schimbat din functia de ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu a acuzat ca "PNL si Nicusor Dan nu si-au tinut cuvantul". Voiculescu anunta ca nici in ziua de astazi viceprimarul Horia Tomescu nu are drept de semnatura si nu se poate ocupa de spitale, multe dintre acestea fiind in continuare conduse de catre manageri pusi de Gabriela Firea sau chiar de Sorin Oprescu.

#buget, #Capitala, #consilieri, #usr plus, #drept semnatura, #viceprimar, #NIcusor Dan , #USR