Ciolos isi asuma guvernarea cu PNL si USR: Nicusor Dan nu exclude sa aiba ministri in viitorul guvern

Vineri, 02 Decembrie 2016, ora 20:51
4010 citiri
Ciolos isi asuma guvernarea cu PNL si USR: Nicusor Dan nu exclude sa aiba ministri in viitorul guvern
Foto: Arhiva/Ziare.com

Liderul USR, Nicusor Dan, a declarat, vineri, la Suceava, ca in conditiile in care, in urma alegerilor, va exista o majoritate care sa sustina un Guvern Ciolos, USR nu va propune ministri, dar nici nu va respinge numirea membrilor sai in Executiv.

Nicusor Dan a spus intr-o conferinta de presa organizata la Suceava ca daca va exista, in urma alegerilor parlamentare, o majoritate in Parlament care il sustine pe Dacian Ciolos, USR nu va face nicio alianta cu partidele care sustin aceasta formula de guvern, ci va negocia direct cu Dacian Ciolos.

"Nu vom face alianta cu niciunul dintre partidele care il sustin pe Dacian Ciolos si vom negocia exclusiv cu primul ministru. Vom negocia pe program, astfel incat elemente din programul nostru sa fie in programul de guvernare cu termene de realizare", a spus Nicusor Dan.

El a mentionat ca USR nu va solicita posturi de ministri sau secretari de stat, dar nici nu va refuza nominalizarea unor membri USR in astfel de functii, daca propunerea vine de la Dacian Ciolos.

"Nu vom solicita ministri sau secretari de stat. Vom lasa primului ministru aceasta alegere. Vom avea un cuvant de spus doar asupra ministrilor pe care ii propune primul ministru sau alte partide. Nu vrem sa avem persoane controversate in Guvernul pe care noi sa-l sustinem in Parlament.

Daca primul ministru considera ca intr-un anumit domeniu persoana cea mai competenta e in USR si persoana respectiva doreste, evident ca are acceptul nostru sa fie in Guvern", a spus liderul USR.

El a explicat ca desi ceea ce propune pare o formula artificiala, aceasta are legatura cu situatia actuala din Romania, unde oamenii competenti fug de partide politice.

"Teoretic, partidele reusesc sa aduca in sanul lor persoanele cele mai competente din societate, care vor sa se implice politic, si este o competitie intre ele si oamenii aleg care este echipa cea mai competenta. Teoria asta nu functioneaza in Romania.

Oamenii competenti fug de partide politice si atunci interesul nostru, pentru care militam, este ca persoane competente sa fie in pozitii ministeriale, fie ca ele sunt fie ca ele nu sunt intr-un partid politic", a conchis Nicusor Dan.

Vineri, premierul Dacian Ciolos a transmis un mesaj, pe Facebook, in care isi afirma transant sustinerea pentru PNL si USR.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Nicusor Dan ministri viitor guvern Ciolos, #Nicusor Dan USR aliante, #Nicusor Dan negocieri Ciolos viitor guvern , #USR