Fuziunea USB-USR a fost aprobata de Tribunal

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 17:38
5456 citiri
Fuziunea USB-USR a fost aprobata de Tribunal
Foto: captura video privesc.eu

Tribunalul Bucuresti a admis, miercuri, cererea de fuziune prin absorbtie a partidului Uniunea Salvati Bucuresti (USB) de catre partidul Uniunea Salvati Romania (USR).

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Congresul de fuziune dintre USB, USR si Uniunea pentru Codlea (UPC), a avut loc pe 21 august, la Bucuresti.

Pe de alta parte, tot astazi Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare pe cererea partidului Uniunea Salvati Romania (USR) de a folosi o sigla la alegerile parlamentare asemanatoare cu cea a Uniunii Salvati Bucurestiul (USB).

Ca urmare a unei contestatii depuse de PSD, Biroul Electoral Central (BEC) a respins vineri folosirea acestei sigle (reprezentata de un triunghi) de catre USR, pe motiv ca este asemanatoare cu cea a USB, lucru interzis de lege in conditiile in care fuziunea dintre cele doua partide nu s-a incheiat. USR a contestat imediat decizia BEC la tribunal.

In cadrul procesului, o persoana din Hunedoara - Monica Nicoleta Petrut - a depus o cerere de interventie, ea fiind reprezentata de un avocat. Acesta a declarat in sala de judecata ca se opune ca USR sa foloseasca sigla USB, el atragand atentia ca la dosarul privind fuziunea dintre USR si USB exista mai multe documente cu o semnatura falsa.

De cealalta parte, pozitia USR a fost sustinuta de catre procurorul de sedinta. Acesta a declarat ca decizia BEC este gresita, deoarece USB si-a dat consimtamantul ca semnul sau electoral sa fie folosit de USR. Reprezentantul Parchetului a cerut instantei sa desfiinteze decizia BEC si sa permita ca USR sa foloseasca acea sigla.

"Am solicitat Biroul Electoral Central sa folosim semnul cu triunghi, pe care l-am folosit ca USB in alegerile locale. Biroul Electoral Central a spus ca USR nu are consimtamantul USB. Noi am venit si am spus ca prin actul de fuziune exista consimtamantul si prin faptul ca eu, ca presedinte al USB, am semnat cererea catre BEC pentru atribuirea USR a semnului cu triunghi. Instanta a ramas in pronuntare (...). Este un avocat care astazi a reprezentat o persoana din Hunedoara, dar el a reprezentat PSD in procesul de fuziune. PSD are un interes pur mediatic, pentru ca imediat ce se pronunta fuziunea, USR este partid infiintat si participa la alegeri", a declarat Nicusor Dan, prezent la tribunal.

Nicusor Dan a spus ca, in situatia in care tribunalul nu va da dreptate USR, atunci in alegeri va fi utilizata sigla permanenta a partidului.

In ciuda acestor probleme de ordin procedural, USR si-a lansat candidatii miercuri dupa amiaza candidatii, pe liste figurand Cristian Ghinea si Vlad Alexandrescu, fosti ministri in guvernul Ciolos.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în şedinţa de joi va veni cu reforma în jocurile de noroc, astfel că nicio companie, dacă nu are sediul social în România, nu va mai putea avea...
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
#fuziune USR USB tribunal , #USR