Nicusor Dan anunta ca USR participa la parlamentare chiar daca nu are sigla

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 15:30
3709 citiri
Nicusor Dan anunta ca USR participa la parlamentare chiar daca nu are sigla
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Nicusor Dan, presedintele Uniunii Salvati Romania, a anuntat ca formatiunea sa va participa la alegerile parlamentare, chiar daca momentant nu are sigla.

Nicusor Dan a explicat ca, miercuri, a fost admisa de tribunal fuziunea USB cu USR, dar ca este sigur ca PSD va contesta decizia si ca respectiva contestatie se va judeca peste doua sau trei saptamani. Insa, liderul USR a punctat ca problema siglei oricum nu va pune in pericol candidatura, pentru ca legea le permite sa o propuna pana la 1 noiembrie.

BEC, care a respins deja o cerere a USR in privinta siglei pentru ca seamana cu cea a USB, iar fuziunea dintre cele doua nu fusese decisa, va judeca, joi, o noua cerere in acest sens facuta dupa oferirea acordului.

"Nu a existat acceptul USB pentru ca USR sa foloseasca o sigla. Nu ne-am dat singuri acceptul. Azi BEC va judeca o noua cerere a noastra care vizeaza de data asta cu acceptul USB incuvintarea siglei. Avem dreptul sa o facem pentru ca in calendarul de alegeri aprobat prin hotarare de Guvern partiele au voie sa ceara BEC folosirea unui semn electoral pana pe 1 noiembrie", a punctat Nicusor Dan.

Liderul USB a adaugat ca daca BEC-ul nu va da, joi, o decizie favorabila formatiunii sale vor contesta decizia.

"O vom contesta si pe aceasta. Noi speram sa fie favorabila. Daca nu va fi favorabila, vom contesta si daca si tribunalul ne-o va respinge, vom merge cu semnul nostru permanent", a spus el.

Nicusor Dan a mai spus ca are informatii ca PSD ar pregati 100-200 de contestatii impotriva candidatilor USR la parlamentare.

"Ne este teama ca in unele judete candidatii nostri nu vor putea sa candideze", a spus Nicusor Dan.

Liderul USR: Nu o sa ne opreasca PSD-ul si cu mai putin un condamnat penal, Liviu Dragnea

Nicusor Dan a mentionat ca ei vor continua lupta inceputa acum zece ani, indiferent de cine incearca sa ii opreasca.

"Vom continua lupta, vom continua sa ne luptam pentru acele valori pe care le-am anuntat de la infiintarea noastra. E o lupta pe care o ducem de zece ani. In 10 ani nu a reusit nimeni sa ne opreasca. Nu o sa ne opreasca PSD-ul si cu mai putin un condamnat penal, Liviu Dragnea. (...)

Lucrul pe care am vrut sa il sustin este ca intr-o democratie, in alegeri e vorba despre altceva, nicidecum de tertipuri de a baga bete in roate unor candidati. PSD dovedeste ca continua aceeasi smechereala cu care ne-a obisnuit in ultimii ani", a incheiat el.

A.G.

Eveniment Quarterly Report

Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
#Nicusor Dan sigla USR, #Nicusor Dan USR alegeri, #Nicusor Dan USR parlamentare , #USR