USR pregateste un guvern din umbra - pe cine ia in calcul pentru functia de premier

Duminica, 14 Mai 2017, ora 13:52
4356 citiri
USR pregateste un guvern din umbra - pe cine ia in calcul pentru functia de premier
Foto: Facebook Nicusor Dan

USR va pregati un guvern din umbra, pentru functia de premier fiind luat in calcul si Dacian Ciolos, a declarat duminica presedintele formatiunii, Nicusor Dan.

"Am propus un calendar de un an si jumatate pentru elaborarea programului politic complet al USR pentru Romania. La sfarsitul acestui proces, vom selecta dintre toti oamenii care au participat la dezbaterea pe program persoanele cele mai competente pentru fiecare domeniu si persoana pentru prim-ministru.

La dezbaterea pe program o sa invitam oameni din societate care cunosc diferitele domenii si in componenta acelui Guvern pe care propun sa-l anuntam nu excludem sa avem oameni din exteriorul USR. Dacian Ciolos - evident ca nu este exclus", a spus Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca Dacian Ciolos ar putea sa conduca acel guvern din umbra, Nicusor Dan a raspuns afirmativ: "Inclusiv".

In conferinta de presa, Nicusor Dan a reiterat faptul ca isi propune ca USR sa devina al doilea partid al tarii, sa se bata cu sanse la primariile marilor orase si rezultatul de la alegerile parlamentare din 2020 sa-i permita sa propuna premierul.

Nicusor Dan a fost ales, sambata, pentru un nou mandat in functia de presedinte al USR, in cadrul congresului partidului, cu 173 de voturi. Pe celelalte locuri s-au clasat Emanuel Ungureanu (61 de voturi), Serban Marinescu (14) si Cornelia-Florina German (3 voturi). De asemenea, au fost alesi si noii vicepresedinti: Elek Levente, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna, Ionut Mosteanu, Cristian Seidler si Raluca Amariei. Ultima a fost aleasa in urma balotajului pe care l-a avut cu Cristian Ghinea.

Pe langa vicepresedinti, in Biroul National au mai fost alesi Clotilde Armand (consilier sector 1), Catalin Drula (deputat USR Timis), Cristian Ghica (senator USR Bucuresti), Florin Silviu Chereji (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Nasui (deputat USR Bucuresti), Radu Mihail (senator USR Diaspora), Florina Presada (senator USR Bucuresti), George Taranu (membru USR Iasi), Ion Voinea (membru USR Bucuresti), Alin Ionut Arsu (consilier local USR Bucuresti), Dan Ivan (presedinte USR Maramures).

La congres au participat peste 300 de membri USR, dintre care 260 de delegati cu drept de vot, de la cele 47 de filiale judetene ale partidului. Congresul USR s-a desfasurat in perioada 12 - 14 mai, la Cluj-Napoca.

#Nicusor Dan USR guvern umbra , #USR
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Poza pilula
pilula
rank 5
Sordan Trisoru vrea sa dea premier... in 2020... unu care sa voteze