Nicusor Dan anunta o noua victorie in instanta, iar Sorin Oprescu si Andrei Chiliman se aleg cu plangeri penale

Marti, 19 Martie 2019, ora 19:27
7668 citiri
Nicusor Dan anunta o noua victorie in instanta, iar Sorin Oprescu si Andrei Chiliman se aleg cu plangeri penale
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Asociatia Salvati Bucurestiul a castigat definitiv la Inalta Curte procesul privind demolarea ilegala a cladirilor din strada Christian Tell nr. 16-18, unde a locuit monseniorul Vladimir Ghika, iar Nicusor Dan anunta ca vor fi facute cateva plangeri penale.

"Eu nu am avut nicio problema la coloana vertebrala si m-am prezentat ieri la completul civil de 5 de la Inalta Curte, unde s-a judecat ultimul termen din dosarul demolarii ilegale din Christian Tell nr.16-18, proces pe care l-am si castigat, dupa o lupta de 6 ani", a scris pe Facebook Nicusor Dan, ironizandu-l pe Liviu Dragnea, internat de urgenta cu putin timp inainte de termenul de la Inalta Curte.

Nicusor Dan anunta ca "Instanta suprema a decis astfel ca daramarea celor trei cladiri din strada Christian Tell nr. 16-18, unde a locuit monseniorul Vladimir Ghika, a fost ilegala".

"Aceasta decizie, care a confirmat hotararea data de Curtea de Apel, reprezinta o victorie importanta pentru Asociatia Salvati Bucurestiul si pentru Bucuresti, iar cei care au distrus ilegal aceste cladiri trebuie sa raspunda in fata legii.

In acest sens, ASB va depune plangeri penale pe numele celor vinovati de aceasta situatie: fostii primari Sorin Oprescu si Andrei Chiliman, arhitectul Gheorghe Patrascu si fostul secretar de stat in Ministerul Culturii, Radu Boroianu. De asemenea, vom solicita si reconstruirea cladirilor distruse deja cu complicitatea autoritatilor", mai scrie Nicusor Dan.

Totodata, acesta reaminteste ca respectivele cladiri - doua, construite in 1895, si una, in 1920 - au fost demolate in octombrie 2013, iar "demolarea a fost facuta pentru a fi construit un bloc de cinci etaje, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul General Bucuresti".

"ASB a sustinut constant ca autorizatia de demolare emisa de Primaria Capitalei era ilegala, pentru ca avea un aviz de la Directia de Cultura Bucuresti si nu unul de la Ministerul Culturii. Potrivit unui studiu realizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, cele trei cladiri trebuiau incluse in Lista Monumentelor Istorice", mai precizeaza Nicusor Dan.

Aceasta este doar una dintre bataliile castigate in instanta de Nicusor Dan si ASB.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicusor Dan cladiri ilegale instanta, #cladiri Christian Tell demolate ilegal , #USR
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Bravo Nicusor Dan ! El ar fi un primar grozav al capitalei Bucuresti
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1