Nicusor Dan: Congresul USR incepe sa ne ia mintile

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 16:55
3187 citiri
Nicusor Dan: Congresul USR incepe sa ne ia mintile
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Liderul USR, Nicusor Dan, apreciaza ca apropierea congresului incepe "sa le ia usor mintile" membrilor, campania interna fiind legitima, dar "nu este in regula cand se bazeaza pe informatii false transmise in spatiul public".

Deputatul a facut referire la afirmatiile lui Tudor Benga si ale lui Cristian Ghinea, pe care le catalogheaza ca fiind "neadevarate", in conditiile in care a existat o dezbatere asupra viitorului partidului.

"Din pacate, apropierea Congresului USR incepe sa ne ia usor mintile", a scris Nicusor Dan pe Facebook.

El se refera la o postare de miercuri a lui Tudor Benga si la declaratiile recente ale lui Cristian Ghinea, potrivit carora actuala conducere a USR refuza o dezbatere asupra viitorului partidului.

"Aceasta afirmatie este, din pacate, un neadevar", a precizat deputatul USR.

El a mai spus ca "un calendar clar de pregatire a Congresului fost stabilit in sedinta presedintilor de filiale judetene din 11 februarie".

"In teleconferinta cu presedintii filialelor judetene din 28 februarie au fost anuntati responsabilii care sa colecteze propunerile de la TOTI membrii asupra Statutului. Pana in 10 aprilie acesti responsabili au sistematizat propunerile primite de la membri. In 22 aprilie comisia de juristi va prezenta sinteza nationala catre presedintii filialelor judetene, care vor agrea asupra chestiunilor fundamentale pentru care exista puncte de vedere diferite, acestea urmand sa fie transante de Congres. Tot in 22 aprilie se va discuta despre alte documente care sa fie eventual aprobate de Congres in afara Statutului", a explicat presedintele USR.

Nicusor Dan a sustinut ca Tudor Benga si Cristian Ghinea "stiau aceste lucruri cand au facut declaratiile publice", dezbaterea interna avand loc.

"Campania interna este legitima, dar nu e in regula cand se bazeaza pe informatii false transmise in spatiul public. Sa dezbatem, dar sa nu ne mintim intre noi", a conchis Nicusor Dan.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Nicusor Dan Ghinea alegeri USR , #USR