Nicusor Dan e surprins de dosarul de la Parchet: Delapidarea si spalarea de bani n-au nicio legatura cu noi

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 12:34
7383 citiri
Nicusor Dan e surprins de dosarul de la Parchet: Delapidarea si spalarea de bani n-au nicio legatura cu noi
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Presedintele USR, Nicusor Dan, este "foarte surprins" de anuntul Parchetului General, care a inceput urmarirea penala in rem, pentru delapidare, spalare de bani si conflict de interese in legatura cu finantarea partidului, urmand sa mearga la instanta pentru a clarifica toate aceste aspecte.

Parchetul General a inceput urmarirea penala pentru spalare de bani, in dosarul privind finantarea USR

"Sunt foarte surprins. Asta, delapidare si spalare de bani chiar ca este o surpriza. Noi ce avem oficial, avem acea decizie a Autoritatii Electorale Permanente prin care, pentru campania de la alegerile locale, din 650.000 lei ne-au dat 500.000 lei, nu ne-au dat 150.000 lei pe patru chestiuni pe care le-am contestat pe fiecare si la Judecatoria Sectorului 1 si pe procedura administrativa", a precizat Nicusor Dan.

In ceea ce priveste acuzatiile de delapidare si spalare de bani, liderul USR a sustinut ca acestea nu au "nicio legatura" cu partidul sau.

"Pe chestiunea conflictului de interese, din speculatiile care au aparut in presa, era o chestiune legata de faptul ca partidul si USB au folosit in comun acelasi spatiu, impartind chiria. Deci nu este absolut nimic iesit din comun. Delapidare si spalare de bani, m-am uitat acum sa vad definitia lor.

Delapidare este fapta functionarului public care fura din bani. Noi nu suntem functionari publici.

Spalarea de bani se refera la niste bani care ar fi provenit dintr-o infractiune. Nu stiu, nu vad nicio legatura cu noi", a explicat presedintele USR.

El a tinut sa precizeze ca va merge la instanta pentru a clarifica toate aceste aspecte legate de finantarea USR.

"O sa ne ducem sa vedem despre ce este vorba ca sa clarificam. Nu exista o acuzatie impotriva noastra, tot ce este pana acum este in rem. Adica cineva a facut o sesizare si Parchetul fara sa se indrepte catre o persoana cerceteaza daca are temei sau nu", a conchis Nicusor Dan.

Si purtatorul de cuvant al USR, Dan Barna, a declarat, sambata, ca Uniunea Salvati Romania nu a primit pana la acest moment nicio notificare de la Parchetul instantei supreme privind inceperea urmaririi penale in rem in legatura cu finantarea partidului.

"La momentul de fata, pot sa va spun ca USR nu a primit nicio notificare sau solicitare de clarificari de la Parchet pe aceasta tema, deci nu exista informatii suplimentare la nivelul partidului nostru legat de aceasta urmarire penala in rem. Inteleg ca suntem in etapa in care Parchetul analizeaza daca exista sau nu faptele respective. Dar nestiind despre ce fapte se face referire pentru ca nu am fost notificati in niciun fel, nu avem niciun fel de comunicare de la Parchet pe aceasta tema, nu am ce sa comentez suplimentar", a sustinut Dan Barna.

El a tinut sa precizeze ca finantarea campaniei de la alegerile locale a USR s-a desfasurat "in limitele clare ale legalitatii".

"Finantarea campaniei de la locale s-a facut in limitele clare ale legalitatii. Exista o diferenta de suma pe care AEP nu a rambursat-o, din 650.000 s-au rambursat 500.000, 150.000 nu au fost inca rambursati, lucru pe care noi l-am contestat si in momentul de fata suntem in instanta pe clarificarea rambursarii sau nerambursarii sumei respective", a conchis Dan Barna.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat că le-a prezentat colegilor şi prietenilor săi, Virgil Delureanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, primarului comunei Tia Mare, Virgil...
#Nicusor Dan dosar USR Parchet delapidare , #USR
Comentarii
Poza wellew
wellew
rank 1
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Dupa ce au adus in Parlament numai adormiti, iata ca mai sint si