Nicusor Dan exclude ipoteza ca Dacian Ciolos sa intre in PNL dupa alegeri

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 18:45
4491 citiri
Nicusor Dan exclude ipoteza ca Dacian Ciolos sa intre in PNL dupa alegeri
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Presedintele Uniunii Salvati Romania (USR), Nicusor Dan, a declarat, vineri, ca partidul sau va sustine un guvern condus de Dacian Ciolos, din postura de prim-ministru apolitic. Astfel, el nu crede ca seful Guvernului va intra in PNL dupa alegerile de duminica.

"Ar fi un mare castig pentru Romania ca Dacian Ciolos sa continue la carma Guvernului (...) in contextul unei neincrederi in clasa politica si cu avantajul unui an de experienta in care a deschis niste directii in procesul de debirocratizare, de depolitizare si transparenta, in special in sectorul educatiei", a afirmat liderul USR, intr-o conferinta de presa organizata la Constanta.

Nicusor Dan a mai subliniat ca USR nu il va sustine neconditionat pe Dacian Ciolos pentru un nou mandat de prim-ministru, ci doar din postura de independent.

"Suntem pentru un prim-ministru apolitic, care sa nu depinda de retelele de influenta din partide. Speram sa se concretizeze varianta in care sa existe o majoritate de partide care sa-l sustina in Parlament (...) dar exclud varianta intrarii domnului Ciolos in PNL.

Cred ca ar fi un mare castig pentru Romania ca domnia sa sa continue la carma Guvernului Romaniei si cel mai echilibrat mod de a o face este sa ramana independent de partidele care sustin acest guvern. In ipoteza in care domnia sa intruneste o majoritate in Parlament, il sustinem pentru un nou mandat de prim-ministru, dar exclud ipoteza ca el sa intre in PNL", a spus Dan.

Presedintele USR a mai anuntat ca nu va negocia componenta viitorului guvern si nu va face niciun fel de aliante nici inainte, nici dupa alegeri.

"Noi nu vom face aliante cu niciunul dintre partide, nici inainte, nici dupa alegeri. Vom negocia exclusiv cu primul-ministru pe programul de guvernare, pentru ca e documentul fundamental al actului de guvernare, chiar daca pana acum a fost tratat cu indiferenta, ca sa nu spun altfel.

Nu vom propune ministri sau secretari de stat, vom lasa acest atribuit primului ministru, pentru ca ar fi o aroganta sa credem ca USR a strans in 3-4 luni toate competentele din Romania (...)

Vom avea in schimb un cuvant de spus asupra ministrilor, secretarilor de stat pe care ii propun celelalte partide, pentru ca nu vrem sa giram un guvern cu persoane compromise", a conchis Nicusor Dan.

Ce a zis Ciolos despre postura de lider al PNL

Joi seara, Dacian Ciolos a fost intrebat daca va prelua sefia PNL dupa alegeri, intr-o emisiune la Realitatea TV.

"Nu cred ca acesta e lucrul cel mai important. Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotarare", a declarat Ciolos.

Premierul a precizat ca in momentul de fata pentru el e importanta constituirea unei majoritati PNL si USR pentru a guverna.

"Pentru mine important este acum sa putem constitui o majoritate impreuna cu PNL si USR pentru a putea guverna si pentru lucrurile despre care am tot vorbit anul acesta si pe care am spus ca n-am putut sa le facem pentru ca n-am avut o majoritate politica", a spus Ciolos.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii anunță că urmează să fie construit primul centru de legume şi fructe din Oltenia
Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat că le-a prezentat colegilor şi prietenilor săi, Virgil Delureanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, primarului comunei Tia Mare, Virgil...
#Nicusor Dan Ciolos PNL, #Ciolos PNL alegeri , #USR