Nicusor Dan ii raspunde lui Cristian Ghinea: Ar fi o mare eroare ca USR sa se pozitioneze pe tema redefinirii familiei crestine

Marti, 30 Mai 2017, ora 08:31
5154 citiri
Nicusor Dan ii raspunde lui Cristian Ghinea: Ar fi o mare eroare ca USR sa se pozitioneze pe tema redefinirii familiei crestine
Foto:Facebook/Nicusor Dan

Liderul USR Nicusor Dan comenteaza, intr-o postare pe Facebook, "presiunea interna ca USR sa se pozitioneze pe tema familie crestine", apreciind ca aceasta ar fi o "mare eroare", care va crea "o fractura interna" de nedepasit.

El raspunde astfel criticilor lui Cristian Ghinea, care a relatat ca, la ultima sedinta a conducerii partidului, Nicusor Dan a amenintat cu demisia daca USR se va pronunta oficial impotriva modificarii Constitutiei pentru redefinirea familiei, astfel ca decizia a fost amanata pentru miercuri.

"Exista acum o puternica presiune interna pentru ca USR sa se pozitioneze pe tema redefinirii familiei crestine. Opinia mea ferma este ca ar fi o mare eroare. Am cadea cu totii in capcana de a vorbi despre ce ne divizeaza si nu despre ce ne uneste. Ar fi, mi-e teama, o fractura interna peste care nu vom putea trece, printr-o pozitionare care ar incalca convingerile intime ale unor colegi ai nostri aflati in minoritate", explica Nicusor Dan.

El aminteste ca la intalnirile pe care le-a avut cu cei care doreau sa intre in USB sau in USR a spus ca este loc si pentru progresisti si pentru conservatori, ca in discursul din ianuarie de la Sibiu a spus ca principalul risc al USR este "exacerbarea tensiunilor intre progresisti si conservatori" si ca in discursul de la congresul de la Cluj a spus acelasi lucru, "ca USR trebuie sa fie un loc in care sa colaboreze si progresistii si conservatorii".

"Am fost vehement impotriva pozitionarilor liderilor de opinie ai USR, de ambele parti, care aduceau USR in dezbaterea progresisti vs conservatori, in loc de dezbaterea despre subiectele reale ale societatii si despre competentele pe care USR le aduce in politica", spune liderul USR, exprimandu-si speranta ca membrii USR vor avea intelepciunea de a ramane uniti.

Deputatul USR Cristian Ghinea a afirmat luni ca, la ultima sedinta a Biroului National al USR, Nicusor Dan a amenintat ca demisioneaza de la conducerea partidului daca acesta se va pozitiona oficial impotriva modificarii Constitutiei, situatie in care membrii BN au decis sa amane decizia pentru miercuri.

Ghinea l-a acuzat pe Nicusor Dan ca tine "ocupat cu nimicuri" Biroul National recent ales la Congres. De asemenea, deputatul este nemutumit de modul in care presedintele USR trateaza membrii din partid ai platformei Romania 100.

"Eu sunt certat in BN si la grupul parlamentar pt. ca fac parte si din Romania 100, dupa ce Nicusor Dan a facut ca Dacian Ciolos sa nu vina la noi. Au intrat toti in Parlament defiland cu Ciolos, dar acum se pare ca ar trebui sa cer voie de la Oana Bazgan sau Cosette Chichirau sa ma asociez cu Dacian Ciolos. E amuzant si tragic in acelasi timp", a afirmat Ghinea.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Nicusor Dan criticat Cristian Ghinea, #presiune interna USR , #USR