Nicusor Dan ii raspunde lui Dragnea pe subiectul fraudarii alegerilor: E o gluma foarte buna

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 16:22
4306 citiri
Nicusor Dan ii raspunde lui Dragnea pe subiectul fraudarii alegerilor: E o gluma foarte buna
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Liderul USR, Nicusor Dan, a declarat, marti, referindu-se la afirmatiile liderului PSD Liviu Dragnea, care spunea ca se teme ca alegerile parlamentare sa nu fie fraudate, ca "este o gluma foarte buna ca un om condamnat penal pentru fraudarea alegerilor sa vorbeasca de fraudarea alegerilor".

Intrebat daca are suspiciuni cu privire la desfasurarea alegerilor parlamentare, Nicusor Dan a afirmat ca exista "o experienta bogata despre ce se intampla in sectiile de votare" si cu acest prilej a facut un apel catre electorat.

"Vreau sa rog pe toti oamenii care, indiferent cu ce partid intentioneaza sa voteze, sa se inscrie pe listele de delegati ale USR pentru a putea sa avem delegati in cele 19.000 de sectii. Ieri aveam 2.000 din 19.000. Noi avem termenul pana pe 27 noiembrie sa depunem la Birourile Electorale Judetene, am cerut pana maine, pana pe 23, pentru reprezentanti ca sa putem noi sa procesam.

Reprezentantii sunt cei platiti de stat, delegatii sunt cei trimisi de partid, pentru ei termenul pe care l-am cerut este 2 decembrie, iar termenul la care noi trebuie sa trimitem delegatii este 5 sau 6 decembrie", a aratat Nicusor Dan.

Declaratiile acestuia vin dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, duminica, la Romania TV, ca are "suspiciuni" cu privire la schimbarile de la MAI din ultima perioada, precum si ancheta DNA de la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).

"Sunt doua institutii cheie in organizarea alegerilor din Romania: MAI si AEP. Ministerul de Interne a suferit transformari majore, cum-necum, de la inceputul anului Dacian Ciolos a avut tinta ca de acolo sa plece Petre Toba. (...) Acum MAI este condus de apropiatul lui Dacian Ciolos. (...) AEP este cea care dupa alegeri centralizeaza voturile si repartizeaza mandate, pe baza unui soft la care noi deocamdata nu avem acces", a spus Dragnea sugerand ca exista riscul ca alegerile parlamentare sa fie fraudate.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Nicusor Dan Liviu Dragnea, #Nicusor Dan frauda alegeri , #USR