Nicusor Dan ii respinge pe liberalii care-l curteaza: USR nu va face alianta cu niciun partid

Vineri, 16 Septembrie 2016, ora 17:16
3605 citiri
Nicusor Dan ii respinge pe liberalii care-l curteaza: USR nu va face alianta cu niciun partid
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Presedintele USR, Nicusor Dan, anunta ca formatiunea politica pe care o conduce nu va face alianta cu niciun partid, in schimb va sustine un premier tehnocrat, fara a da insa nume.

"Doamna Alina Gorghiu, co-presedinte PNL, a inceput sa ne faca oferte publice de colaborare, dorindu-si o sustinere comuna a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod usor neserios de a face politica dupa o serie lunga de atacuri politice impotriva USR si, pe de alta parte, o declaratie prematura in absenta unei vointe politice dovedite pentru reforma interna a PNL, pentru transparenta si buna guvernare in administratia locala sau centrala.

Raspunsul meu este urmatorul: USR nu va face alianta cu niciun partid, deci nici cu PNL", a postat pe Facebook Nicusor Dan.

Liderul USR mai afirma ca, in opinia sa, o alianta cu vechile partide ar insemna "negociere de functii si impartire a resurselor publice prin alocari bugetare discretionare catre clientela politica".

"Nu suntem si nu vom fi parte a acestor trocuri", subliniaza Nicusor Dan.

In acelasi timp, liderul USR anunta ca partidul sau va sustine "un premier tehnocrat si un guvern care va prelua proiectele noastre in programul de guvernare".

"Vom sustine masurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparenta a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administratiei si la o crestere a respectului fata de lege, insa nu vom da un cec in alb niciunui Guvern", avertizeaza Nicusor Dan.

Totodata, acesta transmite un mesaj PNL, partid care, in opinia sa, "incearca sa se pozitioneze intr-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare".

"Nu este cazul. Asteptam, inainte de toate, reforma interna a PNL", subliniaza Nicusor Dan.

Un sondaj realizat recent de Avangarde arata ca USR este cotat cu 5% incredere, fiind la limita pragului de intrare in Parlament.

Conform sursei citate, USR rupe din votantii PNL, iar daca Dacian Ciolos ar intra in USR, ar putea aduce partidului un scor cu doua cifre la parlamentare.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Nicusor Dan alianta PNL, #Nicusor Dan premier tehnocrat , #USR
Comentarii