Nicusor Dan: Luam in calcul un referendum pentru demiterea Gabrielei Firea

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 15:00
17916 citiri
Nicusor Dan: Luam in calcul un referendum pentru demiterea Gabrielei Firea
Foto: Arhiva/Ziare.com

Liderul Uniunii Salvati Romania (USR), Nicusor Dan, a anuntat, duminica, in urma prezentarii unei analize a activitatii Primariei Generale la cinci luni de la preluarea mandatului de catre Gabriea Firea, ca USR ia in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei, la finalul primului an de mandat.

Nicusor Dan a prezentat, intr-o conferinta de presa, situatia de la Primaria Generala si CGMB, in viziunea Uniunii Salvati Romania, si a aratat ca o prima concluzie este ca, in acest timp, de cand Gabriela Firea a preluat mandatul, cateva milioane de euro au fost alocati eronat si s-au intors in buget.

"Activitatea domniei sale este deplorabila", a spus liderul USR, precizand ca, desi Gabriela Firea a spus ca prioritatea sa este ca in sase luni sa fluidizeze traficul, acesta este identic, daca nu mai rau.

Nicusor Dan a mai spus ca RADET a ajuns in aceste luni in insolventa, cu risc mare de faliment. Potrivit presedintelui USR, in prezent, in Primaria Generala este o transparenta si mai slaba decat cea din vremea lui Sorin Oprescu.

El a mai acuzat-o pe Firea de infiintarea de structuri paralele celor existente deja in Primarie, dar si de angajarea de personal pe perioada determinata, pe aceeasi schema ca Liviu Dragnea, in Consiliul Judetean Teleorman, evitand ca salariatii sa aiba statutul de functionar public si sa existe obligativitatea ca ei sa isi depuna declaratiile de avere si interese, pe site-ul institutiei.

"Vedem cum, in Primaria Generala, fara niciun fel de concurs, au inceput sa apara oameni din anturajul lui Pandele, Becali si Robert Negoita, fara concurs, fara evaluare profesionala, fara niciun motiv pentru care acesti oameni ar trebui sa fie angajati in Primaria Generala", a mai spus Dan.

Liderul USR a mentionat ca primarul Gabriela Firea a luat doar decizii populiste, electorale.

"Ce am vazut in aceste cinci luni este populist. Au fost date acte administrative cu continutul de tipul 'vom face': vom reabilita spitale, vom infiinta o autoritate pentru cladirile cu risc seismic, vom face cabinete medicale in scoli", a spus Nicusor Dan.

El a continuat: "Mai asteptam pana la implinirea unui an de mandat, iar in situatia in care chestiunile vor continua in acest mod, luam in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului Gabriela Firea, la finalul acestui prim an de mandat".

Amintim ca Nicusor Dan si Gabriela Firea au candidat, in vara, pentru postul de edil sef al Capitalei, postul revenindu-i, in urma scrutinului, candidatului PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Nicusor Dan referendum demitere Firea, #bilant Garbriela Firea primarie, #Nicusor Dan Gabriela Firea , #USR