Nicusor Dan: Luam in calcul un referendum pentru demiterea Gabrielei Firea

Duminica, 27 Noiembrie 2016, ora 15:00
17833 citiri
Nicusor Dan: Luam in calcul un referendum pentru demiterea Gabrielei Firea
Foto: Arhiva/Ziare.com

Liderul Uniunii Salvati Romania (USR), Nicusor Dan, a anuntat, duminica, in urma prezentarii unei analize a activitatii Primariei Generale la cinci luni de la preluarea mandatului de catre Gabriea Firea, ca USR ia in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei, la finalul primului an de mandat.

Nicusor Dan a prezentat, intr-o conferinta de presa, situatia de la Primaria Generala si CGMB, in viziunea Uniunii Salvati Romania, si a aratat ca o prima concluzie este ca, in acest timp, de cand Gabriela Firea a preluat mandatul, cateva milioane de euro au fost alocati eronat si s-au intors in buget.

"Activitatea domniei sale este deplorabila", a spus liderul USR, precizand ca, desi Gabriela Firea a spus ca prioritatea sa este ca in sase luni sa fluidizeze traficul, acesta este identic, daca nu mai rau.

Nicusor Dan a mai spus ca RADET a ajuns in aceste luni in insolventa, cu risc mare de faliment. Potrivit presedintelui USR, in prezent, in Primaria Generala este o transparenta si mai slaba decat cea din vremea lui Sorin Oprescu.

El a mai acuzat-o pe Firea de infiintarea de structuri paralele celor existente deja in Primarie, dar si de angajarea de personal pe perioada determinata, pe aceeasi schema ca Liviu Dragnea, in Consiliul Judetean Teleorman, evitand ca salariatii sa aiba statutul de functionar public si sa existe obligativitatea ca ei sa isi depuna declaratiile de avere si interese, pe site-ul institutiei.

"Vedem cum, in Primaria Generala, fara niciun fel de concurs, au inceput sa apara oameni din anturajul lui Pandele, Becali si Robert Negoita, fara concurs, fara evaluare profesionala, fara niciun motiv pentru care acesti oameni ar trebui sa fie angajati in Primaria Generala", a mai spus Dan.

Liderul USR a mentionat ca primarul Gabriela Firea a luat doar decizii populiste, electorale.

"Ce am vazut in aceste cinci luni este populist. Au fost date acte administrative cu continutul de tipul 'vom face': vom reabilita spitale, vom infiinta o autoritate pentru cladirile cu risc seismic, vom face cabinete medicale in scoli", a spus Nicusor Dan.

El a continuat: "Mai asteptam pana la implinirea unui an de mandat, iar in situatia in care chestiunile vor continua in acest mod, luam in calcul convocarea unui referendum pentru demiterea primarului Gabriela Firea, la finalul acestui prim an de mandat".

Amintim ca Nicusor Dan si Gabriela Firea au candidat, in vara, pentru postul de edil sef al Capitalei, postul revenindu-i, in urma scrutinului, candidatului PSD.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
#Nicusor Dan referendum demitere Firea, #bilant Garbriela Firea primarie, #Nicusor Dan Gabriela Firea , #USR