Nicusor Dan spune ca USR l-a invitat pe Ciolos in partid: Daca accepta, poate candida la orice functie, la congres

Marti, 21 Martie 2017, ora 16:07
5210 citiri
Nicusor Dan spune ca USR l-a invitat pe Ciolos in partid: Daca accepta, poate candida la orice functie, la congres
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Uniunea Salvati Romania i-a adresat o invitatie formala fostului premier Dacian Ciolos de a intra in USR, a declarat presedintele formatiunii, Nicusor Dan, care a precizat ca daca se inscrie in partid, fostul premier va putea sa candideze la orice functie, la congresul din luna mai.

In opinia lui Nicusor Dan, "important este ca o majoritate il doreste in USR (pe Dacian Ciolos-n.red.) si pentru ca lucrul acesta se intampla, o invitatie formala i-a fost adresata, pentru un dialog in ce conditii ar dori sa vina".

"Argumentele pro sunt faptul ca ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, ca ar aduce un plus de notorietate si ar face un transfer de credibilitate si ar aduce un plus de leadership USR-ului. Astea sunt pe scurt argumentele pro si ele sunt majoritare in USR (...)

Argumentele minoritare sunt ca prin diferenta mare de notorietate, USR-ul s-ar transforma in partidul lui Ciolos. Prin asta, pe de o parte, s-ar limita imaginea de partid antisistem, diferenta de imagine fata de distanta fata de PNL, atata timp cat Dacian Ciolos a negociat cu PNL, a fost pe afisele PNL-ului, multa lume il percepe apropiat de PNL in urma acestui fapt.

Un alt argument este ca exista doua categorii de public: una care este mai principiala si nu vrea sa vorbeasca de aliante, de transfer de parlamentari si o alta categorie de public care spune orice e permis ca sa batem PSD-ul. Si cumva, din declaratiile publice pe care domnul Ciolos le-a facut a reiesit ca viziunea sa este pentru unificarea tuturor fortelor de dreapta, pentru a bate PSD-ul in 2019 si 2020", spune Nicusor Dan.

Liderul USR a precizat ca invitatia a fost trimisa lui Dacian Ciolos.

"Raspunsul este la domnia sa", a adaugat el.

Citeste mai multe despre:

Intrebat daca lui Dacian Ciolos i s-ar oferi postul de presedinte al USR in cazul in care intra in partid, Nicusor Dan a replicat: "Noi o sa avem un Congres in 12-14 mai la Cluj-Napoca si toate functiile din USR vor fi alese la acel Congres. Conform Statutului, orice membru USR poate sa candideze la orice functie. Deci in situatia in care domnul Ciolos vine in USR pana atunci, poate sa candideze la orice functie".

Citeste mai multe despre "Nicusor Dan: Decizia USR este ferma, i-a fost transmisa invitatia lui Dacian Ciolos" pe site-ul RFI Romania.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Guvernul vrea să reducă treptat plățile cu bani cash: ”Ele sunt sursa evaziunii fiscale”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că propunerea Guvernului este de a reduce gradual plăţile în numerar pentru că ele sunt sursa plăţilor la negru. ”Ne aşteptăm să...
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Marcel Ciolacu s-a răzgândit în privința sesizării la CCR a legii austerității. „Nu aş vrea să pun niciun fel de presiune pe judecători”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, 2 octombrie, că nu va mai solicita devansarea termenului de 18 octombrie la care Curtea Constituţională va dezbate sesizarea USR şi Fortei Dreptei pe...
#Nicusor Dan Ciolos intra USR , #USR