Robert Negoita si Daniel Barbu se aleg cu plangeri penale dupa ce Primaria Sector 3 s-a mutat ilegal intr-o cladire istorica

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 16:59
5375 citiri
Robert Negoita si Daniel Barbu se aleg cu plangeri penale dupa ce Primaria Sector 3 s-a mutat ilegal intr-o cladire istorica

Judecatorii au decis, definitiv, ca autorizarea de construire a noului sediu al Primariei Sectorului 3 a fost ilegala, la fel si demolarea Scolii Primare "Constantin Bozianu", monument istoric ridicat in anul 1867, pentru a face loc noului sediu administrativ al primariei.

"Scoala Primara Comunala 'Constantin Bozianu' a supravietuit celor doua Razboaie Mondiale, a supravietuit cutremurelor si demolarilor comuniste, dar nu a rezistat dorintelor lui Robert Negoita de a-si instala biroul intr-o cladire istorica", se arata intr-un comunicat primit joi la redactie.

Victoria in instanta a fost anuntata intr-o conferinta de presa sustinuta de deputatul Nicusor Dan impreuna cu mai multi reprezentanti ai unor ONG-uri care s-au luptat in instanta pentru reinstaurarea legii.

"La initiativa primarului Robert Negoita si cu sprijinul fostului ministru al Culturii, Daniel Barbu, si a fostului secretar de stat Radu Boroianu, aceasta cladire de patrimoniu a fost distrusa si transformata ilegal in sediu administrativ al Sectorului 3. La aceasta distrugere a contribuit si ministrul Educatiei de atunci, Ecaterina Andronescu, care, intre anii 2012-2013, a permis schimbarea destinatiei cladirii", a declarat deputatul Nicusor Dan, in cadrul conferintei de presa sustinuta in fata sediului Primariei sectorului 3.

De asemenea, Teodor Pricop, presedintele Asociatiei "Buna dimineata, Bucuresti!", a subliniat ca primaria are obligatia morala sa refaca ce se mai poate, in urma deciziilor luate de instante.

Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu este acuzat ca a semnat ordinul de declasare a fostei cladiri de patrimoniu cu incalcarea prevederilor legale, iar abuzul sau a generat un nou abuz.

"Primarul sectorului 3 a dat autorizare de demolare a Scolii 80 si de construire a noului sediu administrativ al Primariei. 'Primaria sectorului 3 nu avea competenta sa emita autorizatia de construire, competenta era doar Primaria Generala, deoarece vorbim de o cladire care era monument istoric', a precizat Stefania Simion, presedintele Asociatiei pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural (ACIP), asociatie care a atacat in instanta autorizatiile de demolare si construire emise de Primaria Sectorului 3 pentru propriul sediu administrativ", se arata in comunicatul citat.

Deputatul Nicusor Dan a anuntat ca vor fi facute plangeri penale pe numele lui Daniel Barbu, Radu Boroianu si Robert Negoita, "cei care lucrat impreuna la distrugerea unui important monument istoric al Capitalei", mai anunta sursa citata.

C.B.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com