Sloganul USR: Dacian Ciolos, in sfarsit ai cu cine! Un fost ministru intra in partidul lui Nicusor Dan (Video)

Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 17:32
6278 citiri
Sloganul USR: Dacian Ciolos, in sfarsit ai cu cine! Un fost ministru intra in partidul lui Nicusor Dan (Video)
Foto: Facebook / Nicusor Dan

Presedintele USR, Nicusor Dan, a prezentat, miercuri, sloganul formatiunii la alegerile parlamentare - "Dacian Ciolos, in sfarsit ai cu cine!" - si a anuntat ca fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu va candida din partea uniunii.

Nicusor Dan a precizat intr-o conferinta de presa ca Platforma "Romania 100" a lui Dacian Ciolos este "in acord cu programul lansat de USR, in urma cu cateva saptamani".

El a anuntat ca vineri, la ora 12:00, USR va depune la Biroul Electoral Central lista de semnaturi pentru alegerile parlamentare, afirmand ca pana marti seara se stransesera 210.000.

"Vineri, cand vom depune semnaturile la BEC, vom prezenta si un document pe care il vom transmite, ca o completare la aceasta Platforma, in acelasi spirit, cu probleme punctuale. Vreau sa spun foarte direct: USR sustine pe Dacian Ciolos pentru un nou mandat de premier, dupa alegerile parlamentare si spera ca el va intruni majoritatea voturilor din Parlament pentru a fi desemnat prim-ministru", a afirmat Nicusor Dan.

El a tinut sa mentioneze ca USR nu va face aliante nici preelectorale, nici postelectorale, cu alte partide.

"Am venit azi sa spunem ca USR il sustine pe Dacian Ciolos. Este un vot de incredere pentru Ciolos, dar nu este un vot in alb pentru PNL, care a anuntat ca va sustine acelasi premier. Speram sa sustinem pe acest premier, nu intr-o alianta in care partidele impart ministere, prefecti, deconcentrate. Vrem sa negociem cu premierul desemnat, nu sa venim in cadrul unei aliante. Nu negociem pozitii, ci puncte din programul de guvernare", a mai declarat Nicusor Dan.

Intrebat daca USR doreste sa faca parte dintr-un viitor guvern condus de premierul Dacian Ciolos, Nicusor Dan a raspuns: "Nu resping ideea ca in Guvernul Ciolos sa existe membri USR".

Nicusor Dan a mentionat ca spera sa aiba o discutie cu premierul Dacian Ciolos pe documentul pe care USR il va transmite premierului si ca este o invitatie la dialog.

Dupa anuntul din conferinta, Nicusor Dan a prezentat sloganul partidului la alegerile parlamentare, "Dacian Ciolos, in sfarsit ai cu cine!", pe un banner aflat in spatele sau si acoperit cu o coala de hartie.

Platforma lui Ciolos a devenit viral in scurt timp de la postarea pe Internet.

In timp ce Liviu Dragnea a declarat ca platforma este "e o lista de iluzii, cu titlu plagiat", presedintele Klaus Iohannis a laudat-o, exprimandu-si speranta ca Dacian Ciolos se va arata dispus "sa mearga mai departe".

Tot miercuri, Nicusor Dan a anuntat inscrierea in partid a fostului ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, precizand ca duminica sau luni va anunta si actualii membri ai Cabinetului care se vor alatura formatiunii pentru a candida la alegerile parlamentare.

Nicusor Dan a spus ca este vorba de 5 sau 6 persoane, ministri si secretari de stat, din actualul Guvern.

La randul sau, Vlad Alexandrescu a declarat ca, dupa o perioada in care a lucrat impreuna cu Nicusor Dan si a colaborat semnificativ la programul USR pentru cultura, s-a decis sa faca acest pas.

"Am foarte multe idei din perioada mandatului la Ministerul Culturii, reforma institutiillor din cultura este foarte importanta si am depus toata energia pentru acest lucru. M-am lovit de opozitie din partea unor partide politice din Parlament si este important sa am sprijin parlamentar. Cred ca in momentul in care ne aflam exista o nevoie foarte mare in societate de reforma", a afirmat Alexandrescu.

Nicusor Dan a anuntat si o noua colaborare cu Partidul Oamenilor Liberi din Targu Mures, condus de Dan Masca, precizand ca reprezentantii acestui partid vor candida la parlamentare, in Targu Mures, pe lista USR.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Nicusor Dan sustine Ciolos, #Vlad Alexandrescu candidat USR , #USR