Tudor Chirila critica USR: Refuzul de a-l primi pe Ciolos mi se pare o prostie. Borfasii sunt mai capabili de unitate

Joi, 16 Martie 2017, ora 16:19
10060 citiri
Tudor Chirila critica USR: Refuzul de a-l primi pe Ciolos mi se pare o prostie. Borfasii sunt mai capabili de unitate
Foto: Arhiva Ziare.com

Tudor Chirila a transmis, joi, ca refuzul USR de a-l primi in echipa pe Dacian Ciolos este o greseala enorma facuta de formatiunea lui Nicusor Dan.

"USR mi se pare singurul partid decent din Parlament. Prin decent va rog sa intelegeti fara cercetati sau condamnati penal si cu vointa de a face lucruri pentru o Romanie corecta. Insa refuzul lor de a-l primi pe Dacian Ciolos in partid mi se pare o greseala enorma, o prostie. Ciolos aduce mai multa credibilitate USR-ului decat invers. Nu vad altceva decat beneficii dintr-o eventuala colaborare intre el si USR", a scris Tudor Chirila pe Faebook.

Artistul considera ca USR a ratat o colaborare avantajoasa.

"In cazul asta nu cred ca Ciolos ar fi trebuit privit ca un lider care 'ia fata partidului', ci ca un personaj care atrage dupa sine un public numeros si are rol unificator. Asistam, cred eu, la ratarea eternei sanse de a lucra in echipa. Un nou exemplu ca borfasii sunt mai capabili de unitate decat oamenii de buna credinta orbiti de posibila stralucire a destinelor lor individuale. Wrong! Very wrong", a adaugat Chirila.

Acesta crede ca liderul USR nu a fost sfatuit cum trebuie sau nu are o viziune in privinta formatiunii sale.

"Nicusor Dan are sfatuitori slabi. Sau nu e capabil de o viziune mai mare pentru propria constructie. Pentru ca daca Ciolos face un partid de la zero nu vom asista decat la fragmentarea unei posibile opozitii reale in Parlament, in conditiile in care astia de la PNL sunt un partid plin de corupti care are aceleasi interese ca PSD", a incheiat Tudor Chirila.

Amintim ca miercuri deputatul USR Cristian Ghinea le-a scris colegilor de partid o scrisoare in care a aratat ca Nicusor Dan nu ar fi de acord cu venirea lui Dacian Ciolos in formatiune.

Ulterior, Alin Cristian Mituta, fost sef de cabinet al lui Dacian Ciolos si in prezent director executiv al Platformei Romania 100, a informat ca intrarea lui Dacian Ciolos in USR nu mai este un subiect de actualitate.

Acesta a transmis informatia printr-un comentariu pe Facebook. "Numele lui Dacian Ciolos e vehiculat (din nou) fara voia lui in aceasta afacere in care nu are nimic de-a face. Situatia e foarte clara: USR era una din optiunile de implicare pe care el si echipa lui le luau in considerare, asa cum a declarat si public. In urma discutiilor, presedintele USR a spus foarte clar ca Dacian Ciolos nu este binevenit in partid. Prin urmare, intrarea in USR nu mai este de actualitate si nu mai este luata in calcul. Nu mai suntem in nicio forma de tatonare, asa cum spunea Nicusor Dan, cazul este inchis", a scris Alin Cristian Mituta intr-un comentariu pe pagina de Facebook a Victoriei Stoiciu, coordonator de programe la Fundatia Friedrich Ebert Romania.

Intrebat de ce Ghinea a mai trimis aceasta scrisoare daca Dacian Ciolos nu mai este interesat sa intre in USR, Mituta a raspuns: "Ghinea ca si multi alti din USR vor in continuare ca Ciolos sa vina in partid si e dreptul lor sa vrea asta si sa scrie ce scrisori vor dar asta nu inseamna ca asta vrea si Ciolos".

Amintim ca saptamana trecuta,Dacian Ciolos si-a inregistrat la tribunal Asociatia Platforma Romania 100, din care fac parte si fostii ministri Vlad Voiculescu si Dragos Pislaru.

A.G.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Tudor Chirila criticat USR, #Chirila USR Ciolos, #Chirila Nicusor Dan USR , #USR