USR negociaza cu ministri pentru candidaturi la parlamentare - ce premier ar putea sustine

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 18:30
4643 citiri
USR negociaza cu ministri pentru candidaturi la parlamentare - ce premier ar putea sustine

USR poarta discutii cu mai multe persoane din Guvern pentru a candida pe listele formatiunii la alegerile parlamentare, atat secretari de stat cat si ministri, iar numele lor vor fi anuntate saptamana viitoare, a spus miercuri presedintele USR, Nicusor Dan.

"Este vorba de cinci-sase persoane din Guvern, ministri si secretari de stat, cu care suntem in discutii. Nu stim cati dintre ei vor veni si vor fi pe listele noastre", a spus Nicusor Dan, cu privire la negocierile purtate de USR cu membri ai Guvernului.

Liderul USR a precizat ca numele lor vor fi anuntate saptamana viitoare, la finalul negocierilor.

Primul care a demisionat insa dintr-o functie ocupata in minister pentru a se inscrie in USR este Manuel Costescu, secretar de stat in Ministerul Economiei.

"In aceste momente imi anunt candidatura pentru Diaspora, ca reprezentant USR. Este o decizie gandita si asumata si consider ca aceasta este cea mai buna modalitate prin care pot duce mai departe ceea ce am inceput si sunt bucuros sa fac asta", a scris pe Facebook Manuel Costescu.

Acesta a condus Departamentul pentru Investitii Straine si Parteneriat Public-Privat, aflat in subordinea Ministerului Economiei si care gestioneaza proiectul InvestRomania.

Manuel Costescu a fost adus in februarie in Guvern, dupa ce a fost director in Londra la banca americana JP Morgan. In iunie, premierul Dacian Ciolos l-a numit pe Costescu in functia de secretar de stat la Ministerul Economiei.

Pe cine ar putea sustine USR pentru functia de premier

Nicusor Dan a mai spus miercuri ca formatiunea sa ar putea sustine dupa alegeri aceeasi propunere de premier alaturi de PNL, varianta cea mai probabila fiind Dacian Ciolos, insa a precizat ca nu a avut discutii "reale" cu liberalii pe aceasta tema.

"Noi nu vom face o alianta cu PNL, nici inainte si nici dupa alegeri, insa e posibil sa sprijinim un acelasi prim-ministru.

Asta este o decizie individuala a noastra si o decizie individuala a lor, iar acest scenariu este plauzibil, iar acest prim-ministru potential foarte probabil este domnul Ciolos", a spus Nicusor Dan.

Intrebat daca acest scenariu a fost avansat ca urmare a discutiilor cu PNL, el a spus ca ambele partide "au exprimat suficient de multe mesaje in spatiul public" pe aceasta tema, dar "discutii reale nu au fost".

Citeste si:
Nicolae Ciucă susține în continuare varianta guvernului minoritar, înaintea întâlnirii cu USR
Nicolae Ciucă susține în continuare varianta guvernului minoritar, înaintea întâlnirii cu USR
Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat luni, 25 octombrie, la Parlament, înaintea întâlnirii cu președintele USR Dacian Cioloș, că a fost mandatat de conducerea PNL pentru formarea...
Nicuşor Dan vrea înfiinţarea Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti. Câte posturi sunt prevăzute în organigramă
Nicuşor Dan vrea înfiinţarea Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti. Câte posturi sunt prevăzute în organigramă
Primarul general, Nicuşor Dan, propune Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) înfiinţarea Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, serviciu public de interes local al...
Sursa: NEWS.RO