USR risca sa nu participe la alegeri: Fuziunea cu USB nu s-a incheiat, PSD i-a contestat semnul electoral

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 16:46
6593 citiri
USR risca sa nu participe la alegeri: Fuziunea cu USB nu s-a incheiat, PSD i-a contestat semnul electoral
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Salvati Romania (USR) are probleme cu inscrierea in cursa electorala pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. PSD a contestat semnul electoral si listele cu sustinatori, iar Biroul Electoral Central (BEC) a acceptat o parte din sesizarile facute.

Totul pleaca de la faptul ca fuziunea prin absorbtie dintre formatiunea nou infiintata si vechea Uniune Salvati Bucurestiul (USB) nu s-a incheiat oficial, iar PSD a sesizat acest lucru si a profitat de situatie, depunand contestatii.

Astfel, BEC a respins semnul electoral cu care USR a incercat sa se inscrie in alegeri, pe motiv ca in acest moment exista o alta formatiune, USB, cu acelasi semn. De asemenea, Nicusor Dan este inca membru al fostei USB, nu al USR, prin urmare nu avea drept de semnatura pe listele de sustinatori.

Totodata, BEC a acceptat si contestatia depusa de PSD cu privire la membrul desemnat de uniune in Biroul Electoral pentru diaspora, hotarand eliminarea acestuia.

Marti, la Tribunalul Bucuresti este termen in procesul de fuziune USB-USR, iar Nicusor Dan s-a aratat increzator ca situatia se va rezolva favorabil. Totusi, termenele sunt foarte stranse, data limita pana la care se fac inscrierile fiind joi, 27 octombrie, data la care trebuie depuse oficial listele de candidati la Senat si Camera Deputatilor.

"Este adevarat ca fuziunea nu s-a reusit pana acum. Listele au fost depuse sub semnatura Mirabelei Gradinaru. BEC, printr-o adresa comunicata vineri, ne atesta faptul ca USR a depus semnaturile si ca e ok. BEC a considerat insa ca semnul folosit de noi e al altui partid, tot al nostru, USB. BEC a dat doua decizii contradictorii", a comentat Nicusor Dan luni seara, intr-o emisiune la Antena3.

Marti, in timpul procesului pentru fuziune, Nicusor Dan a scris pe Facebook ca procurorul de sedinta a fost recuzat de PSD, social-democratii mizand astfel pe intarzierea unei decizii oficiale.

"PSD continua sa hartuiasca USR in instanta, semn ca se teme de noi. Astazi avocatul lui Dragnea & echipa a inregistrat pe ascuns procurorul din sedinta Tribunalului Bucuresti unde se judeca fuziunea USR cu USB, si a cerut recuzarea lui din motive fanteziste", a comentat acesta.

De asemenea, USR a depus si contestatie cu privire la respingerea semnului electoral, care se va judeca miercuri, 26 octombrie. Ramane de vazut ce decizie se va lua in instanta.

In ciuda problemelor de ordin legal, USR anunta ca Nicusor Dan si Clotilde Armand ii vor prezenta miercuri, de la ora 15, pe membrii cabinetului Ciolos care vor candida pentru USR, dar si persoanele care vor deschide listele USR in toate judetele tarii.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în şedinţa de joi va veni cu reforma în jocurile de noroc, astfel că nicio companie, dacă nu are sediul social în România, nu va mai putea avea...
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
#USR inscriere alegeri parlamentare , #USR
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
mult zgomot pentru nimic; un partidulet de figuranti care nu sunt in
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5