”Adjunctul” lui Putin recunoaște neputința Rusiei în Ucraina. Nikolai Patrușev se teme că istoria prăbușirii URSS se poate repeta

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 08:42
11196 citiri
”Adjunctul” lui Putin recunoaște neputința Rusiei în Ucraina. Nikolai Patrușev se teme că istoria prăbușirii URSS se poate repeta
Patrușev știe cum s-a încheiat cursa înarmărilor dintre URSS și SUA FOTO Twitter

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a sugerat că liderii ruși nu sunt pregătiți să escaladeze războiul, nici măcar ca răspuns la furnizarea de tancuri Abrams și Leopard de către Occident în Ucraina.

După părerea sa, Moscova încearcă să evite confruntarea cu NATO.

„Evenimentele de astăzi din Ucraina sunt rezultatul a mulți ani de pregătiri ale SUA pentru un război hibrid împotriva Rusiei și o încercare de a preveni formarea unei lumi multipolare”, a spus Patrușev.

În același timp, el susține că Occidentul nu va opri războiul cu Rusia nici după încheierea fazei fierbinți a „conflictului” din Ucraina.

Cu toate acestea, pentru Rusia, problema de a fi atrasă într-o confruntare militară pe termen lung este extrem de dureroasă.

Politologul Taras Berezovets a atras atenția asupra acestei declarații a lui Patrușev. El crede că Patrușev știe cum s-a încheiat cursa înarmărilor dintre URSS și SUA și, prin urmare, a făcut o declarație prin care confirmă că Moscova nu vrea să repete soarta Uniunii Sovietice.

Probabil că încercările de a ajunge la un acord cu Occidentul vor fi mai dese și mai persistente.

Reamintim că pe 25 ianuarie, Germania a permis aliaților să trimită tancuri germane Leopard în Ucraina și intenționează să furnizeze ea însăși mai multe arme. În prima etapă, Forțele Armate ale Ucrainei vor primi 14 tancuri, care sunt în stoc și pot fi livrate în viitorul apropiat.

#nikolai patrusev, #recunoastere, #neputinta, #Rusia, #razboi Ucraina, #repetare, #prabusire, #URSS , #Razboi Ucraina