Celebrul designer italian Nino Cerruti a murit. Creațiile care au schimbat moda

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 23:00
3250 citiri
Celebrul designer italian Nino Cerruti a murit. Creațiile care au schimbat moda
Nino Cerruti a fost cel care introdus ”casual chic” în moda masculină high-end FOTO lepoint.fr

Celebrul stilist italian Nino Cerruti a decedat sâmbătă, 15 ianuarie, la vârsta de 91 de ani. Acesta era internat într-un spital din Vercelli, din Piemont (nord-vestul Italiei), pentru o operaţie la şold.

”Se duce un uriaş dintre antreprenorii italieni”, a reacţionat ministrul adjunct al Dezvoltării economice, Gilberto Pichetto.

Nino Cerruti a fost cel care introdus ”casual chic” în moda masculină high-end. În 1967, Nino Cerruti este primul designer care a lansat la Paris propria sa etichetă de pręt-a-porter de înaltă calitate pentru bărbaţi.

”A avea stil înseamnă a combina cultura cu arta”, spunea Nino Cerruti, un maestru care evita rafinamentul cu orice preţ.

Născut la 25 septembrie 1930 la Biella, el s-a văzut constrâns să-şi abandoneze studiile de filosofie la vârsta de 20 de ani, după decesul tatălui său Silvio, pentru a prelua fabrica textilă de familie, renunţând astfel la visul de a deveni jurnalist.

În anii 60, Cerruti s-a întâlnit cu un anume Giorgio Armani, cu patru ani mai mic, şi l-a angajat ca designer pentru vestimentaţia masculină. Tandemul, care a marcat profund lumea modei, s-a separat un deceniu mai târziu, după decizia lui Armani de a-şi fonda propria casă de modă în 1975.

Nino Cerruti a fost, de asemenea, designer oficial al echipei Ferrari în concursurile de Formula 1, aminteşte AFP.

#nino cerruti, #deces, #stilist italian, #designer, #moda , #Stiri Nino Cerruti