A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 09:42
5293 citiri
A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
Zăpada s-a depus în strat de câțiva centimetri FOTO Facebook / Ghiță Pascalău

Vremea a schimbat drastic foaia. De la temperaturi care au urcat în ultimele zile în majoritatea zonelor țării până la 30 de grade Celsius, depășind chiar această valoare în sudul țării, vremea s-a răcit brusc.

A nins în zona montană a județului Cluj miercuri, 17 aprilie. Un utilizator Facebook a postat imagini cu zăpada așternută în strat de câțiva centimetri peste lalelele din grădină și pe crengile înflorite ale pomilor.

“Din Apuseni - Buna dimineața! După scurta vară fierbinte, iarna nu se lasă dusa din peisaj. Ninge frumos. Din păcate, temperaturile vor coborî mâine noapte până pe la - 3, - 4 grade, afectând pomii care au înflorit”, a scris acesta pe Facebook.

Imaginile au fost surprinse în satul Dealu Negru, din comuna clujeană Călățele, în zona Munților Apuseni.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat încă de, marţi, 16 aprilie, că vremea va intra într-un proces brusc de răcire.

Potrivit acestora, în următoarele zile vremea va fi în general instabilã, iar valorile de temperaturã vor fi în scãdere în toatã ţara. Cerul va avea înnorãri şi va ploua local în vestul ţãrii şi pe arii extinse în rest. Vor fi mai ales averse, iar în regiunile sud-estice se vor semnala descãrcãri electrice şi cantitãţi de apã însemnate (local 20...25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp). La altitudini de peste 1500 m precipitaţiile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sud şi est cu viteze în general între 45 şi 55 km/h. Izolat vor fi vijelii şi grindinã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 26 de grade în Dobrogea.

Joi, 18 aprilie vremea va deveni rece pentru a doua decadã a lunii aprilie în majoritatea zonelor din țară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, local mai ridicate în sud-est pânã spre 18...19 grade, iar cele minime se vor situa în general între 0 şi 9 grade", spun specialiștii de la ANM.

La munte se reîntoarce iarna cu lapoviță, ninsori și chiar viscol pe creste.

Quarterly Report - Editia 4

Bucurie uriașă! Cățelușa Maya a fost salvată de pompieri după opt ore de chin FOTO
Bucurie uriașă! Cățelușa Maya a fost salvată de pompieri după opt ore de chin FOTO
Un echipaj de la ISU Cluj a intervenit, opt ore, pentru salvarea unu câine care intrase într-o vizuină de vulpe, sub fundaţia unei case. Echipajul,format din pompierul Rareş şi câinele Max,...
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
Medicina viitorului. Cum îi ajută „doctorii virtuali” pe bolnavii români
România se confruntă cu o lipsă acută de medici, în special cei de familie, însă, inteligența artificială începe să-și facă loc din ce în ce mai mult în medicină. „Doctorii...
#ninsoare aprilie, #zapada aprilie, #Cluj, #prognoza meteo 17 aprilie, #meteo 17 aprilie , #prognoza meteo