A nins în București. Jumătate din țară se află vineri sub cod galben de viscol și polei

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 07:52
2667 citiri
A nins în București. Jumătate din țară se află vineri sub cod galben de viscol și polei
ANM transmite că începând de vineri, ora 10:00, se intituie un nou cod galben FOTO Pixabay

Capitala a fost acoperită vineri dimineață, sub primul strat de zăpadă de la iarna trecută. Conform meteorologilor, Bucureștiul se află sub cod galben de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a mai transmis că jumătate din țară se află sub cod galben de ninsori, viscol și polei începând de joi.

Astfel, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali se va înregistra lapoviță și ninsoare, precipitații între 25 și 40 l/mp.

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-60 km/h, viscolind ninsoarea.

Începând de vineri, ora 10:00, se intituie un nou cod galben.

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

#ninsoare Bucuresti, #cod galben viscol, #zapada Bucuresti , #Bucuresti