Ninsoarea a dat traficul rutier peste cap în mai multe zone din țară. Drumuri blocate sau restricționate în nordul Moldovei

Miercuri, 05 Aprilie 2023, ora 07:21
2235 citiri
Ninsoarea a dat traficul rutier peste cap în mai multe zone din țară. Drumuri blocate sau restricționate în nordul Moldovei
Unele drumuri județene din Iași au fost blocate FOTO Facebook / Primăria Rediu

Centrul Infotrafic anunţă, miercuri, 5 aprilie, că ninge în mai multe zone din ţară, iar traficul se derulează în condiţii de iarnă. Pe mai multe sectoare de rum naţional au fost impuse restricţii. Pe autostrăzi traficul se derulează în condiţii de carosabil umed.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este restricţionat pe prima bandă a DN 1 pe sensul Bucureşti - Ploieşti, la kilometrul 27+100 de metri, în zona loclaităţii Snagov, judeţul Ilfov, după ce un autotren a lovit o conductă de gaze şi a rămas imobilizat pe carosabil. A fost oprită alimentarea cu gaze, nefiind pericol de explozie. se estimează reluarea circulaţiei în condiţii normale după ora 07.00”, anunţă Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti, se circulă pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, cu vizibilitate este bună.

”La nivelul ţării, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, circulându-se în condiţii de iarnă, în zona montană a judeţelor Arad, Bacău, Botoşani, Covasna, Iaşi, Neamţ, Prahova şi Vaslui”, a mai transmis sursa citată.

Din cauza zăpezii depuse pe carosabil, sunt impuse mai multe restricţii de trafic, astfel:

- DN 28A Paşcani - Moţca, judeţul Iaşi – circulaţie închisă;

- DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona localităţii Câineni, judeţul Vâlcea – căderi de pietre de pe versanţi - trafic alternativ, pe un sens;

- DN 29, între localităţile Botoşani şi Manoleasa, judeţul Botoşani – trafic restrciţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone;

- DN 13B, între localităţile Praid şi Joseni, judeţul Harghita - trafic rstrciţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Mangalia.

”Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu multă prudenţă, să păstreze o distanţa corespunzătoare între vehicule, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare sau a benzii, înainte de a porni în călătorie să se intereseze cu privire la starea părţii carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă şi să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei când rulează pe un carosabil umed sau alunecos”, au mai transmis poliţiştii.

Zeci de persoane au sunat, în noaptea de marţi spre miercuri, la 112, în judeţul Botoşani, pentru a anunţa că au rămas blocate în zăpadă. La toate solicitările au fost trimise echipaje.

”În ultimele ore, la dispeceratul ISU – SAJ Botoşani s-au înregistrat 20 de apeluri de la cetăţeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăţi în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile săteşti, comunale, judeţene sau naţionale, din cauza zăpezii. Multe dintre apeluri anunţau aceeaşi situaţie”, au transmis, miercuri dimineaţă, reprezentanţii ISU Botoşani.

Sursa citată a precizat că toate cazurile au fost direcţionate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Judeţean Botoşani.

Potrivit ISU, pe DJ 282, pe raza localităţii Răuseni, trei camioane au rămas înzăpezite.

Pe DJ 294, pe raza localităţii Strahotin, trei microbuze în care se aflau nouă persoane şi două autoturisme cu patru pasageri nu îşi puteau continua drumul.

Pe DJ 293, în localitatea Cordăreni, două camioane au rămas înzăpezite, la Ştefăneşti Sat, un autoturisme în care se află o singură persoană a rămas înzăpezit.

La Ringhileşti, două autoturisme în care se află două persoane au rămas blocate, pe DN 29, pe raza localităţii Avrămeni, un camion a rămas înzăpezit, pe DN 24 C, la Ripiceni, sunt trei microbuze rămase înzăpezite.

Echipajele au mai fost solicitate pentru a ridica un arbore căzut pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Botoşani.

”Urmare a stratului de zăpadă consistent depus pe partea carosabilă, s-a luat măsura restricţionării circulaţiei pe DN 29, municipiul Botoşani – Manoleasa, a autovehiculelor cu un tonaj de peste 7,5 tone, până la ora 12:00. De asemenea, sunt închise circulaţiei temporar DJ 294 de la DN 29 până la Dângeni şi DJ 282 H Rediu – Răuseni”, a mai transmis sursa citată.

Judeţul Botoşani se află sub cod portocaliu de ninsori abundente până astăzi, la ora 14.00.

De asemenea, IPJ Neamţ a anunţat sectoarele de drum blocate miercuri dimineaţă:

DJ 207 Valea Ursului-Roman,

DJ 208 G Stefan cel Mare-Dragomiresti,

DJ 155I Siliştea Moldoveni,

DJ 155G Bodesti-Corni,

DJ 157 Dochia Climesti Faurei,

DJ 158 Brosteni Bahna,

DJ 156 A Roznov Girov

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#ninsoare, #drumuri blocate zapada, #restrictii circulatie , #ninsori