Primăvară cu ninsori și vânt puternic: zăpadă de 70 de cm în Maramureș, copaci doborâți la Iași, solarii luate pe sus în Dolj

Marti, 28 Martie 2023, ora 15:06
3132 citiri
Primăvară cu ninsori și vânt puternic: zăpadă de 70 de cm în Maramureș, copaci doborâți la Iași, solarii luate pe sus în Dolj
Iarna a revenit în unele județe din țară FOTO / Facebook Severe Wheather Alert-Sălaj

Rafale de vânt puternic și rece s-au simțit marți, 28 martie, în mai toate zonele țării. Temperaturile au scăzut brusc de la 20-22 de grade Celsius, iar în unele județe s-a așternut un strat generos de zăpadă. Vremea rece ar ţine până joi dimineață, transmit meteorologii.

Omăt s-a așezat și pe florile de pe copaci făcându-i pe unii proprietari de livezi din Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna și Sălaj, Bihor să se întrebe dacă se vor bucura anul acesta de roade.

În noaptea de luni spre marți a nins în județele enumerate, iar pomicultorii susțin că recoltele de cais, piersic, nectarin sau migdal sunt compromise din cauza episodul de îngheț, potrivit agrointel.ro.

Vântul a distrus gardul și o stație de lângă parcul din zona universitară a Iaşului. Mai multe solarii din Dolj au fost luate pe sus, arată observatornews.

28 martie în Sălaj

În Maramureș, la Cavnic, e și vânt, şi zăpadă. La staţia meteo din Iezer, stratul de omăt depăşeşte 70 de centimetri.

Meteorologii anunță că la noapte vor fi temperaturi pe minus în mare parte din ţară.

#ninsoare, #vant puternic, #vant puternic Romania, #cod rosu, #flori , #prognoza meteo