Nissan vrea sa dea lovitura cu Leaf

Joi, 21 Iulie 2011, ora 20:47
1490 citiri
Nissan vrea sa dea lovitura cu Leaf

In timp ce Toyota si Honda au probleme cu aprovizionarea, Nissan spera intr-un extraordinar succes de piata, cu lansarea noului model de masina electrica - Leaf.

Cu Leaf, Nissan urmeaza sa onoreze legea cererii si a ofertei. In timp ce cumparatorii sunt pe lungi liste de astepare pentru livarea noului model, a si crescut cu 7,4% pretul noilor sale baterii pentru acest viitor model imbunatatit de vehicul electric, care urmeaza sa fie scos pe piata in 2012, informeaza MSNBC.

In acelasi timp, producatorul intentioneaza sa continue extinderea disponibilitatii pe piata a modelului Leaf, care a fost pana acum oferit spre vanzare doar in sapte state din SUA.

Pana in prezent, Nissan a livrat doar 4.000 de masini cu astfel de baterii electrice, dar se asteapta la vanzarea a peste 20.000 de modele Leaf in cursul acestui an.

Succesul Nissan este garantat de capacitatea de a creste productia de modele Leaf, avand in vedere faptul ca Toyota si Honda, concurentii sai cei mai de temut, si-au redus vanzarile si profiturile, fiind invinse de Nissan, in timp ce inca se mai lupta sa faca fata lipsurilor cauzate de cutremurul de la 11 martie din Japonia si de efectele dezastrelor provocate de tsunami.

Cu lansarea in decembrie anul trecut, a modelului Leaf, Nissan a intrecut spectaculos Toyota, pozitionandu-se ca lider in industria si tehnologia auto de mediu.

Dupa cativa ani de progres lent, produsele marca Nissan au inregistrat un nebanuit succes impreuna cu compania geamana Infiniti, axata pe productia vehiculelor de lux, cum ar fi G37, aflat in competitie cu BMW-3 si cu Mercedes-Bez clasa C.

Totusi, nici Nissan nu a scapat de efectele dezastrului din martie din Japonia, deoarece vanzarile i-au scazut cu 9,1%, dar si-a revenit spectaculos, revenind pe pozitii cu o crestere anuala de 11% a vanzarilor.

Singura piedica in calea succesului deplin este faptul ca cele 4 fabrici Nissan din SUA, precum si cele din Mexic, inca se lupta cu unele dificultati privind capacitatea de productie.

In cadrul companiei sunt dezbateri daca ar fi mai nimerita extinderea cu noi fabrici sau investirea in cele deja existente. Nissan isi bazeaza mai putin de o treime din capacitatea sa pe piata interna a SUA , fiind compania cea mai putin dependenta de producatorii asiatici. Aceasta tendinta va continua, daca isi va pune in aplicare planurile de infiintare a noi fabrici in Brazilia si de extindere a rolului sau pe piata chineza.

Desi modelul Leaf nu este deosebit de semnificativ in strategia corporativa a companiei, reprezinta o mare lovitura publicitara, deoarece va ajuta la imbunatatirea imaginii Nissan si va ademeni cumparatorii care cred in tehnologia verde, pentru protejarea mediului si sanatatea planetei.

Citeste si:
Val de ironii după ce Iohannis a anunțat că vrea ”soluții pentru creșterea prețurilor la energie”: „Nu au crescut destul? Sau ești din cartea România educată?”
Val de ironii după ce Iohannis a anunțat că vrea ”soluții pentru creșterea prețurilor la energie”: „Nu au crescut destul? Sau ești din cartea România educată?”
Klaus Iohannis, președintele României, a scris pe Facebook vineri, 22 octombrie, că a cerut Consiliului European de la Bruxelles ”soluții europene pentru creșterea prețurilor la energie”....
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Adevărata problema a desemnării generalului Ciucă ca premier. „Nu cred că va putea pune nici măcar un singur secretar de stat ales cu mâna sa”
Deși am părăsit serviciul militar activ acum 18 ani și deși am fost și înainte de acel serviciu, dar și pe timpul lui și altceva decât doar un simplu ofițer de comandă și de stat...
Sursa: Ziare.com