Prin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România se apropie de media europeană

Publicitate electorala
Joi, 30 Mai 2024, ora 11:05
9440 citiri
Prin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România se apropie de media europeană

De la revenirea la guvernare, obiectivul asumat de PSD a fost creșterea nivelului de trai al tuturor românilor. Puterea de cumpărare a românilor a ajuns la aproape 80% raportat la media europeană. Cifrele Eurostat confirmă că măsurile Guvernului Marcel Ciolacu au înscris țara noastră pe traiectoria corectă pentru atingerea acestui obiectiv.

România a ajuns la un nivel al PIB/capita exprimat în paritatea puterii de cumpărare de 78% din media UE, față de 55% cât avea acum 10 ani. Această creștere ne plasează pe prima poziție în ierarhia europeană din punctul de vedere al vitezei cu care România a avansat.

Avansul țării noastre în ceea ce privește nivelul de trai al populației s-a amplificat în 2023, atunci când am depășit în premieră și Ungaria, și are la bază transformarea investițiilor, sub guvernarea PSD, în motor principal al creșterii economice. Acestea au atins un nivel record pentru perioada post-decembristă, de 38,3 miliarde de euro, iar efectul direct este confirmat de datele Eurostat, care au plasat România între țările care au avut cel mai mare progres al creșterii economice în Uniunea Europeană.

Tot în 2023 s-a înregistrat și cel mai ridicat nivel al produsului intern brut (PIB) înregistrat vreodată de România, respectiv 1.605 miliarde de lei, adică 321 de miliarde de euro. Valoarea PIB este astfel de 250 de ori mai mare decât în urmă cu un deceniu, în 2013 fiind cifrat la 650 miliarde lei.

România, destinație preferată de investitorii străini

Potrivit Eurostat, Indicatorul de încredere în economie (economic sentiment indicator - ESI) a ajuns la 105,1 puncte în aprilie, față de 104 puncte în martie și 101,9 puncte în februarie, ca urmare a creșterii activității în toate sectoarele.

Un efect direct al transformării țării noastre într-un magnet pentru investițiile străine este creșterea numărului de companii externe care au ales să deschidă aici noi afaceri sau să le dezvolte pe cele existente. În plus, prin investițiile masive făcute de Guvernul PSD pentru dezvoltarea infrastructurii, România este acum în topul alegerilor ca hub regional pentru comerțul între Asia și Europa.

Semnalul pozitiv oferit de viteza de convergență economică și cel transmis prin politicile guvernamentale sunt în măsură să ofere țării noastre perspective să continue creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
Uniunea Europeană este pe cale să aprobe o lege controversată care ar permite scanarea sistematică a mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate, pentru detectarea activităților suspecte,...
AUR și-a clarificat în scris poziția față de Ucraina. George Simion a semnat documentul, trimis la UE
AUR și-a clarificat în scris poziția față de Ucraina. George Simion a semnat documentul, trimis la UE
Partidul AUR s-a alăturat grupului ECR (Conservatorii și Reformiștii Europeni), din Parlamentul European, prilej cu care și-a exprimat clar poziția față de conflictul militar dintre Ucraina...
#nivel trai Romania, #PSD, #Uniunea Europeana , #stiri politice
  1. TOP scandaluri în care a fost implicat Klaus Iohannis, în 10 ani ca președinte al României
  2. USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
  3. Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
  4. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  5. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  6. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  7. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  8. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  9. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  10. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje