Vreme urâtă și frig în cea mai mare parte a țării. Temperaturile nu vor depăși 10 grade Celsius

Duminica, 27 Noiembrie 2022, ora 08:05
1410 citiri
Vreme urâtă și frig în cea mai mare parte a țării. Temperaturile nu vor depăși 10 grade Celsius
Vreme rece la sfârșitul lunii noiembrie FOTO Unsplash

Ziua de duminică, 27 noiembrie, vine cu temperaturi ce nu vor depăși 10 grade Celsius și cu nori în cea mai mare parte a țării. Soarele va putea fi văzut doar în vest și nord-vest, iar la munte sunt așteptați câțiva fulgi de zăpadă.

Maximele pleacă de la 3 grade în depresiuni și se opresc pe la 8...9 grade în sud-estul României.

Vremea în România

În Dobrogea şi Bărăgan vremea va fi închisă, dimineața e posibil să fie puțina ceață și vântul devine mai insistent. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Mai sus, în Moldova sudica şi în nordul Munteniei, cerul rămâne înnorat toată ziua, însă ploile pot să apară doar izolat. Maximele termice cresc ușor şi se opresc pe la 7-8 grade, valori normale pentru această dată.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina atmosfera se menține închisa, e posibil să picure trecător, iar în zonele joase avem ceață în orele dimineții. După prânz se ating cel mult 6 grade.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș găsim vreme mai bună, apare puțin și soarele, însă acum dimineața sunt condiții de ceață.

În zonele de munte s-ar putea să fulguiască puțin.

În ținuturile vestice, acum dimineața este ceață din loc în loc, dar mai târziu după ce risipește ceața. Vedem și soarele. Maximele termice vor ajunge până la 7 grade Celsius.

În zona Transilvaniei va fi ceață în primele ore ale zilei, apoi înnorările persistă și izolat vin precipitații sub forma de ploaie şi lapoviță, iar la munte e posibil să fulguiască puțin. Temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

În Oltenia ne aşteaptă o zi cu mulţi nori, poate și câteva ploi slabe, iar acum dimineața mai sunt condiții de ceață. Maximele termice scad cu 3-4 grade față de ieri și la amiază se ating cel mult 8 grade.

Și în ținuturile sudice avem înnorări persistente și poate câțiva stropi de ploaie. Este și ceață la începutul zilei, iar maximele urcă până la 8 grade la Ploiești.

Vremea în București

În București astăzi se mai răceşte puțin. Maximă se oprește pe la 8 grade, o valoare normală pentru data din calendar. Se adună norii, iar la noapte e posibil să picure trecător.

Începem săptămâna cu vreme cam mohorâtă şi cel mult 6 grade pe la amiază. Din când în când mai vin câteva ploi slabe şi vântul va fi mai activ.

Ziua de Marţi ne-aduce vreme închisă, ploi temporare şi în jur de 6 grade pe la prânz. Vântul va crește treptat în intensitate

Miercuri norii vor fi numeroşi și o să plouă trecător sau va fi puțină burniță. Temperatura maximă se oprește pe la 7 grade şi vântul va atinge viteze de 40...45 km/h. În noaptea de miercuri spre joi vor fi condiții de ceață, iar minima va ajunge pe la 1...2 grade.

Vremea la munte

La munte, atmosferă va fi închisă și o să ningă slab în Carpații Orientali şi Meridionali. În rest, apare puțin și soarele, iar dimineața și noaptea, pe văi va fi ceață. Temperaturile din stațiuni rămân scăzute.

Luni, vremea va fi schimbătoare, va ninge temporar, iar vântul va sufla mai tare în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Marţi vremea va fi închisă în masivele sudice şi în cele estice, pe unde va ninge local. În rest apare puţin şi soarele iar în noaptea de Marţi spre Miercuri, va ninge în Munţii Apuseni. Pe vai şi în depresiuni va fi ceata, iar în aceste condiţii vizibilitatea va fi scăzută.

Miercuri se anunţa vreme frumoasă în Munţii Apuseni. În rest o să ningă, mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali, iar la altitudini mari vântul va viscoli sau va spulbera trecãtor zãpada.

Citește și:
Vreme tot mai rece în România. Zonele în care termometrele vor arăta -20 de grade Celsius
Vreme tot mai rece în România. Zonele în care termometrele vor arăta -20 de grade Celsius
Vremea continuă să se răcească în România în următoarea perioadă, iar minimele vor coborî până la -20 de grade Celsius în anumite zone din țară. Meteorologii anunță că în...
Vreme extrem de rece în toată țara. Meteorologii anunță ninsori și viscol
Vreme extrem de rece în toată țara. Meteorologii anunță ninsori și viscol
Meteorologii au emis un nou cod galben de viscol și ninsori la munte și în partea de est a țării, unde vântul va bate cu peste 70 km/h, iar zăpada va împiedica vizibilitatea. De asemenea,...