Angajatii Nokia din Bochum ar putea veni in Romania

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 12:18
1803 citiri
Angajatii Nokia din Bochum ar putea veni in Romania

Filiala companiei Nokia din Bochum vrea sa le ofere angajatilor germani posibilitatea de a veni sa munceasca in Romania, in intentia de a-si asuma responsabilitatea sociala pentru decizia de a delocaliza fabrica din landul Renania de Nord-Westfalia, scrie Reinische Post online.

"Am fi putut s-o facem mai bine", a recunoscut directorul Olli-Pekka Kallasvuo, referindu-se la felul cum a fost anuntata inchiderea fabricii, si la termenul limita extrem de scurt - pana la mijlocul anului 2008. Analistii spun insa ca nu este suficient, gandindu-se mai degraba la adoptarea unui plan pentru ca angajatii Nokia sa-si gaseasca mai usor de lucru in alta parte: formare profesionala, cum ar fi cursuri de operare PC sau de limbi straine - potrivit unui expert in telecomunicatii de la Universitatea din Duisburg.

"Costurile muncii sunt ridicate, colaborarea cu furnizorii nu merge perfect. Am investit 600 de milioane de euro pentru a face fabrica competitiva, dar in cele din urma nu a fost indeajuns", a explicat Kallasvuo decizia asupra careia nu va reveni, in ciuda unor cifre record in ceea ce priveste castigurile companiei Nokia.

Cu un castig de 7, 2 miliarde de euro, profitul firmei a crescut la 67%. Anul trecut, Nokia a vandut telefoane mobile cat Motorola, Sony Ericsson si Samsung la un loc, iar pentru 2008 se prevad cistiguri cu 10% mai mari, potrivit publicatiei citate.

Prin urmare, decizia conducerii Nokia din Bochum este cu atat mai de neinteles, atat pentru politicieni, cat si pentru sindicalisti. "Si noi am contribuit la aceste rezultate excelente", sustine Gisela Achenbach, sefa comitetului fabricii, cerand din nou companiei finlandeze sa revina asupra deciziei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#Nokia, #Romania, #angajati , #fabrica Romania