CE a cerut din precautie informatii despre subventiile pentru Nokia

Vineri, 28 Martie 2008, ora 18:20
993 citiri
CE a cerut din precautie informatii despre subventiile pentru Nokia

Comisia Europeana a trimis "din pura precautie" o scrisoare autoritatilor romane, prin care solicita informatii privind posibile subventii de stat acordate fabricii Nokia de la Jucu, dar nu a deschis o investigatie formala in acest sens, a declarat vineri un purtator de cuvant al CE, citat de Reuters.

"Pot confirma ca directia de concurenta a Comisiei a scris autoritatilor romane in luna februarie si a primit un raspuns pe 17 martie", a precizat vineri Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al comisarului pentru Concurenta, Neelie Kroes. Oficialul a adaugat ca Executivul european "analizeaza cu atentie" informatiile primite din Romania.

Consiliul Judetean Cluj a transmis Comisiei Europene un document in care explica ce facilitati a primit concernul Nokia pentru investitia din comuna Jucu. Marius Nicoara, presedintele CJ Cluj, a afirmat ca Executivul european a fost informat ca Nokia nu a primit facilitati suplimentare, fata de prevederile legii parcurilor industriale.

Legea 490/2003, legea parcurilor industriale, prevede ca firmele care isi desfasoara activitatea intr-un parc industrial sunt scutite de la taxe si impozite pe cladiri, pe perioada existentei parcului. In ianuarie, presedintele grupului socialist din Parlamentul European, germanul Martin Schulz, a solicitat Comisiei sa verifice daca in delocalizarea fabricii Nokia din orasul german Bochum la Jucu nu s-au utilizat fonduri europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#Comisia Europeana, #Nokia, #subventii , #fabrica Romania