Cum afecteaza problemele Nokia operatiunile din Romania

Joi, 23 Iunie 2011, ora 13:54
1490 citiri
Cum afecteaza problemele Nokia operatiunile din Romania
Foto: Daylife

Dificultatile pe care cel mai mare producator de telefoane mobile le are la nivel international ar putea afecta si operatiunile companiei din Romania, mai ales ca, deja, s-a decis inchiderea centrului de Cercetare si Dezvoltare din Cluj.

Din cauza incapacitatii companiei de a face fata "atacului" telefoanele dotate cu sistem de operare Android sau cele produse de Apple, ratingul Nokia a fost redus pana la un pas peste "junk", iar pretul actiunilor sale a scazut.

In Romania, Nokia este unul din cei mai mari exportatori, datorita fabricii din Jucu. Pe de alta parte, pana in luna decembrie, centrul de Cercetare si Dezvoltare din Cluj va fi inchis, afectand 120 de angati.

Potrivit directorului de comunicare al Nokia pentru Europa Centrala, Anna Simai, citata de Capital, o parte din personal va fi relocata in alte departamente ale companiei.

"Targuri de joburi interne si externe, discutii privind consilierea profesionala si redactarea referintelor sunt cateva dintre activitatile ce se deruleaza in mod constant. O parte dintre cei 120 de angajati a acceptat deja oferte de slujbe in interiorul sau in afara companiei Nokia", a explicat Simai.

Totusi, oficialul producatorului de telefoane mobile a precizat ca nu va interveni "nici un fel de schimbare in activitatea fabricii de langa Cluj".

Totusi, reprezentantii companiei nu au precizat cum vor influenta problemele internationale afacerile din Romania. Deocamdata, avand in vedere ca fabrica din Jucu produce modele low-end, care nu intra in competitie directa cu smartphone-urile pe Android sau Apple, operatiunile ar trebui sa continue nestingherite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Nokia Romania, #probleme Nokia, #fabrica Nokia Jucu , #fabrica Romania