Halele fabricii Nokia de la Jucu, pe mainile indienilor si chinezilor?

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 19:51
2791 citiri
Halele fabricii Nokia de la Jucu, pe mainile indienilor si chinezilor?
Foto: gazetadebistrita.ro

Producatorul indian de medicamente Terapia Ranbaxy si Grupul ZTE, unul dintre cei mai mari producatori chinezi de echipamente telecom sunt interesate de achizitionarea halelor fabricii Nokia de la Jucu, dupa inchiderea acesteia, a declarat presedintele CJ Cluj, Alin Tise.

Tise a declarat, potrivit Mediafax, ca a fost contactat de cei da la ZTE si a facut public interesul Terapia Ranbaxy in preluarea halelor de la fabrica Nokia din Jucu.

"Terapia doreste sa preia halele de la Jucu, pentru o extindere de productie. Am purtate discutii serioase pe aceasta tema. E o oferta serioasa a celor de la Terapia" a declarat Alin Tise.

Potrivit acestuia, decizia de alocare a halelor va apartine, insa, companiei Nokia, acest lucru fiind prevazut in contractul incheiat cu CJ Cluj.

"Nokia va decide cui va da halele, nu noi, asa este prevazut in contract, cu respectarea specificului de activitate, adica din aceeasi gama de electronice. Decidentii sunt cei de la Nokia.

Nokia a anuntat ca este o societate de consultanta si de avocati care se ocupa de negocierea cu alte companii pe tema halelor. Noi incercam in discutiile cu Nokia sa gasim o solutie sa avem si noi un rol in a decide cine vine acolo. Daca cei de la Nokia accepta si CJ accepta, se poate ca Terapia sa preia halele", a spus Alin Tise.

El a precizat ca, in Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, compania Bosch face probe de sol pentru 20 de hectare necesare unei viitoare investitii.

Grupul finlandez Nokia urmeaza sa inchida fabrica de la Jucu, judetul Cluj, respectand programul de eficientizare si reducere a costurilor; in consecinta 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca. Finlandezii considera ca unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente. Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Compania ZTE intentioneaza sa deschida in Romania o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru, fiind unul din cei mai mari producatori chinezi de echipamente telecom.

Ranbaxy Laboratories este cel mai mare producator de medicamente din India, preluand, in 2006, un pachet de 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pretul tranzactiei fiind de 324 de milioane de dolari.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#ZTE China, #Terapia Ranbaxy fabrica Nokia, #Jucu , #fabrica Romania