PSD: Nokia a inchis fabrica de la Jucu din cauza celor de la putere

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 17:55
1590 citiri
PSD: Nokia a inchis fabrica de la Jucu din cauza celor de la putere
Foto: presalocala.com

Senatorul PSD, Alexandru Cordos, a declarat joi ca inchiderea fabricii Nokia de la Jucu din Cluj este determinata de faptul ca autoritatile romane nu si-au respectat angajamentele privind acordarea unor facilitati.

"Nu s-au respectat clauzele negociate cand au venit in Romania si toate conditiile cu privire la proximitate, adica facilitatile legate de aeroportul international Cluj, facilitatile legate de anumite taxe si impozite nu au fost respectate si de aceea in 2011 aceasta companie este pe pierdere", a spus Cordos.

Senatorul de Cluj a mentionat ca prin dezvoltarea infrastructurii din zona s-ar fi ajutat fabrica de la Nokia care in acest fel si-ar fi putut reduce costurile cu activitatea de productie. Cordos a mai afirmat ca Nokia ar fi ajuns sa concedieze peste 2200 de oameni, dar si aproximativ 1000 de persoane care ar fi avut de beneficiat indirect de activitatea fabricii.

Mai mult, senatorul a afirmat ca cifra de afaceri a Nokia Romania ar reprezenta circa 1,3% din PIB, fapt care va afecta in mod substantial economia Romaniei in anul 2012.

Angajatii fabricii Nokia de la Jucu au fost anuntati de conducerea companiei ca fabrica va mai functiona pana la sfarsitul anului si ca oamenii vor fi platiti pana in martie 2012. La finalul sedintei cu conducerea companiei, angajatii au primit cate o hartie prin care sunt anuntati ca vor primi si pachete compensatorii.

"Fabrica urmeaza sa functioneze pana la sfarsitul anului. Ne asteptam ca veti continua sa fiti angajati ai Nokia si sa fiti platiti pana la sfarsitul lunii martie 2012. Veti beneficia de un pachet compensatoriu pe care il vom comunica imediat dupa ce vom finaliza consultarile. Pana la sfarsitul anului, vom continua sa muncim. Pentru aceasta am decis sa asiguram bonusuri suplimentare pentru dumneavoastra, in conditiile in care ne vom atinge standardele de eficienta si de calitate ca si pana acum", se afirma in scrisoarea catre angajati.

De asemenea, conducerea Nokia i-a sfatuit pe angajati cum sa discute cu ziaristii, spunandu-le ca, in cazul in care reporterii vor sa vorbeasca cu ei pot sa o faca, dand raspunsuri legate de sentimentele lor, dar i-a avertizat sa nu impartaseasca informatii confidentiale legate de companie.

Nokia a anuntat, joi, ca intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei, potrivit unui comunicat transmis joi de companie. Aceasta este una dintre masurile prin care Nokia intentioneaza "ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori".

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#inchidere fabrica Nokia Romania, #angajamente autoritati romane, #costuri productie, #disponibilizari , #fabrica Romania