Seful Nokia Romania, despre telefoanele clona si "iPhone killer"

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 07:24
5254 citiri
Seful Nokia Romania, despre telefoanele clona si "iPhone killer"
Foto: ziare-pe-net.ro

Desi a aparut de ceva vreme in piata si o parte din marii producatori doresc sa o implementeze, tehnologia NFC (Near Field Communication - comunicare cu un obiect aflat in imediata apropiere) face parte si din strategia Nokia, dar nu pentru acest an, asa cum au in plan Apple sau Microsoft.

Country managerul Nokia Romania, Razvan Petrescu, a raspuns catorva intrebari adresate de Ziare.com, vorbind despre concurenta minima pe care o ofera telefoanele-clona Nokia, strategia pe viitor legata de concurenta si daca au sau nu vreun telefon care sa poate fi numit "iPhone killer".

Potrivit acestuia, tehnologia prin care persoanele vor putea sa plateasca cu telefonul (NFC) va fi disponibila si pe telefoanele Nokia, dar de abia la inceputul anului 2012.

"Cat despre parteneriatul pe care-l avem cu Microsoft, primul telefon Nokia cu sistem de operare Windows Phone va aparea anul acesta, iar pentru anul viitor vor fi ceva mai multe produse de acest gen. In paralel vor fi si telefoane cu sistemul de operare propriu, Symbian", a declarat Razvan Petrescu.

Telefoanele clona, o problema prea mica

Desi in Romania se vand o serie de telefoane clone ale Nokia, seful acestei companii nu-si face probleme in legatura cu aceasta concurenta neloiala, pe care micile magazine o fac produselor originale. "Fenomenul acesta nu este de o asa mare amploare cat sa ne creeze probleme. Si, daca vom vedea astfel de produse ca se dau in piata drept Nokia, vom anunta autoritatile abilitate pentru a lua masuri", a declarat, pentru Ziare.com, country managerul Nokia Romania.

Daca vorbim despre un smartphone al Nokia care ar putea concura cu iPhone, oficialul Nokia a declarat ca, deocamdata, compania nu are un astfel de gadget care sa dea pieptul cu produsul Apple. "Nu putem sa spunem ca avem pe piata un "iPhone killer", dar avem telefoane precum este cel care va fi lansat pe 15 aprilie, E7, care este performant", a mai spus Razvan Petrescu.

Desi fiecare nou telefon care vine pe piata are cate ceva cu care sa incerce sa atraga cat mai multi doritori, Nokia inca nu s-a gandit sa produca un telefon care sa aiba doua SIM-uri. Poate pentru ca, pe de o parte, acesta ar duce intr-o oarecare masura la canibalizarea pietei proprii.

Care sunt cerintele consumatorilor

Nokia are de gand sa livreze pe piata mondiala, in viitorul apropiat, peste 150 de milioane de "telefoane destepte", dintre care o mica parte vor ajunge si in Romania. Intrebat daca evenimentele din Japonia au influentat in vreun fel activitatea celor trei fabrici pe care compania le are in Europa de Est, acesta a mentionat ca efectele nu s-au simtit.

Potrivit lui, consumatorii romani nu sunt diferiti de cei europeni: si noi, ca si restul, vrem un telefon cu ecran senzitiv, dar care sa aiba si o tastatura senzitiva. Pe acest model a fost creat si noul E7, despre care se spune ca este un continuator al generatiei "Communicator". Acesta combina foarte bine functiile destinate clasei business cu cele de divertisment. Acesta va avea un pret de lansare de 450-500 de euro plus TVA.

Daca vorbim despre Ovi Store, platforma pentru aplicatii Nokia, Razvan Petrescu se poate lauda cu faptul ca deja avem o firma romaneasca si un roman care au creat doua aplicatii pentru Nokia, care au fost descarcate, in intreaga lume, de peste un milion de ori. Este vorba de o aplicatiile Intelsys SRL si una a lui Matei Mihail Dan. Totodata, in 2010, 72% din telefoanele cu sistemul de operare Symbian s-au vandut in Europa Centrala si de Est.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Nokia Romania, #Razvan Petrescu, #telefoane clona smartphone , #fabrica Romania