Microsoft a batut ultimul cui in cosciugul Nokia

Joi, 18 Iunie 2015, ora 13:22
7267 citiri
Microsoft a batut ultimul cui in cosciugul Nokia
Foto: Facebook/Nokia

Microsoft a cumparat in 2013 divizia de dispozitive mobile a Nokia, insa se pare ca nu vom mai auzi de telefoane noi care sa poarte acest nume.

Dupa achizitie, o parte din echipa de management a firmei finlandeze a fost transferata la compania lui Bill Gates. Insa multi au plecat dupa doar cateva luni, iar altii au fost concediati.

Pana de curand, doar doi manageri care au lucrat la Nokia mai existau in echipa Microsoft, Stephen Elop si Jo Harlow. Insa si acestia au fost trimisi la plimbare la inceputul saptamanii, informeaza The Verge.

Concedierea fostului director executiv si fostului director de produse ai firmei finlandeze reprezinta ultimul pas facut de Microsoft pentru a "inghite" Nokia.

Adio, telefoanele tineretii?

Conform contractului de preluare, gigantul IT american a fost nevoit sa foloseasca pana in octombrie 2014 numele Nokia pentru telefoanele din gama Lumia.

Astfel, dupa aceasta data, Microsoft a inceput sa ingroape adanc denumirea firmei finlandeze.

Adio Nokia! Microsoft a lansat primul telefon din gama Lumia sub brand propriu

In noiembrie 2014, Microsoft a lansat primul telefon Lumia care nu poarta numele Nokia. Microsoft Lumia 535 este destinat utilizatorilor cu un buget redus.

Nokia a murit. Traiasca Nokia!

Chiar daca Nokia a vandut divizia de dispozitive mobile, asta nu inseamna ca a ramas fara resurse. Firma finlandeza s-a reorientat, asa ca in acest an a anuntat preluarea companiei franceze de echipamente de telecomunicatii Alcatel-Lucent pentru suma de 15,6 miliarde de euro.

Tranzactie uriasa in piata IT: Nokia va deveni nr.1? Cumpara Alcatel cu 15,6 miliarde de euro

Nokia vrea sa devina un lider in acest domeniu si un rival pentru Ericsson.

Tranzactia ar urma sa se finalizeze in prima jumatate a anului 2016, avand in vedere ca trebuie sa primeasca mai multe avize.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Microsoft concediat oameni Nokia, #Microsoft ingroapa Nokia, #Microsoft Nokia , #lansare