Nokia a lansat un nou gadget: Ce lucru uimitor face Ozo (Video)

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 16:07
4338 citiri
Nokia a lansat un nou gadget: Ce lucru uimitor face Ozo (Video)
Foto: Facebook/Nokia

Compania finlandeza Nokia a prezentat o camera de filmat sferica destinata realizarii filmelor 3D si jocurilor, care vor putea fi vizionate si utilizate prin intermediul dispozitivelor pentru realitatea virtuala.

Camera se numeste Ozo si a fost prezentata la un eveniment din Los Angeles. Ea poate filma in 360 de grade, cu opt senzori si microfoane, fiind primul produs de acest tip al diviziei de solutii pentru media digitala a Nokia, in cadrul noii strategii de dezvoltare a companiei, relateaza Reuters.

Nokia trece printr-un proces de restructurare, dupa vanzarea diviziei producatoare de telefoane catre Microsoft, anul trecut, urmata de acordul de preluare a Alcatel-Lucent, care va intari operatiunile in domeniul echipamentelor de retele.

Inca o bucata din Nokia va fi vanduta: Trei giganti auto vor da 2,5 miliarde de euro

"Anticipam ca experientele in realitatea virtuala vor imbunatati radical, in curand, felul in care oamenii comunica si se conecteaza la povesti, divertisment, evenimentele mondiale si unii cu altii", a declarat directorul general al Nokia, Ramzi Haidamus.

Introducing #OZO, the VR camera designed for professional creators and storytellers. ozo.nokia.com

Posted by Nokia on Tuesday, July 28, 2015

In luna mai, GoPro a introdus un sistem similar care foloseste 16 camere si software Google, in timp ce mai multe alte companii din sectorul tehnologiei, precum Facebook si Samsung, au anuntat planuri de intrare pe piata realitatii virtuale.

Nokia intentioneaza sa revina pe piata telefoanelor mobile prin proiectarea si licentierea unor astfel de dispozitive, dupa expirarea restrictiilor incluse in acordul cu Mocrosoft, in acest an.

Compania finlandeza intentioneaza totodata sa vanda divizia de harti HERE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Nokia Ozo, #Nokia camera 360 grade, #Nokia camera realitate virtuala , #lansare