Nokia a lansat varful de gama Lumia 1520 si prima sa tableta

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 14:33
2197 citiri
Nokia a lansat varful de gama Lumia 1520 si prima sa tableta
Foto: Nokia

Nokia a lansat telefonul Lumia 1520 si prima sa tableta, alaturi de alte alte noi produse, in cadrul unui eveniment organizat la Abu Dhabi.

Varful de gama al companiei finlandeze este cel mai mare smartphone care ruleaza cu sistemul de operare Windows Phone.

Lumia 1520 (foto) are un ecran ClearBlack LCD de 6 inchi, cu rezolutie 1080p, un procesor puternic Snapdragon 800, de 2,2 GHz si 2 GB de RAM, o memorie interna de 32 GB si spatiu pentru card microSD, informeaza TechCrunch.

Camera foto ramane punctul forte al seriei Lumia, iar acest telefon a fost dotat cu un senzor de 20 MP.

Smartphone-ul va fi disponibil la un pret recomandat de 749 de dolari si vine in trei variante de culoare - galben, rosu si alb.

La eveniment a mai fost prezentat si telefonul low-cost Lumia 1320, care costa 339 de dolari, are un procesor dual-core si o camera foto de doar 5 MP.

Engadget.com noteaza ca tableta Lumia 2520, primul dispozitiv de acest gen lansat de Nokia, ruleaza cu sistemul de operare Windows RT si seamana extrem de mult cu Surface, tableta prezentata de Microsoft, pretul fiind de 499 de dolari.

Lumia 2520 se poate conecta la retele 4G/LTE, are un procesor Snapdragon 800 de 2,2 GHz si un ecran Gorilla Glass 2, o camera foto in spate de 6,7 MP si una frontala de 2 MP.

Producatorul finlandez a mai dezvaluit marti trei noi modele din gama low-cost Asha, respectiv 500, 502 si 503, cu preturi care pornesc de la 69 de dolari.

Microsoft va prelua divizia producatoare de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro, au anuntat in septembrie cele doua companii. Grupul finlandez isi va continua activitatea in productia de echipamente pentru retele de telecomunicatii si serviciile de navigatie.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#Nokia lansare Lumia 1520, #Nokia Lumia 1520, #tableta Nokia, #telefoane noi Nokia , #preturi