Nokia lanseaza un smartphone cu Android - ce pret va avea si ce poate face

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 12:39
3494 citiri
Nokia lanseaza un smartphone cu Android - ce pret va avea si ce poate face
Foto: digital trends

Pagina de Facebook a Nokia si-a schimbat culoarea din albastru in verde in ziua de 14 februarie, multi sustinand ca acesta este un semn ca celebra companie pregateste un anunt oficial pentru lansarea unui smartphone cu Android.

In acest moment, pagina de Facebook este albastra, insa schimbarea din 14 februarie se pare ca nu a fost intamplatoare.

In plus, invitatiile pentru conferinta de presa a Nokia din ziua deschiderii Mobile World Congress (MWC 2014) din Barcelona sunt tot verzi, aceasta fiind culoarea logoului Android, conform Digital Trends.

In ultima vreme, mai multe surse din piata au spus ca Nokia pregateste un smartphone cu Android ce se va numi Nokia X, cunoscut si sub numele de cod Normandy. Se asteapta ca, in urmatoarele zile, Nokia sa distribuie un videoclip dedicat dispozitivului care sa prezinte modelul la MWC 2014.

Comerciantul vientnamez on line Techrum.vn a anuntat si pretul Nokia X, acesta fiind de aproximativ 110 dolari. Un pret atat de mic nu este o surpriza, pentru ca se asteapta ca Nokia sa atace segmentul de jos al pietei. Acesta va fi pozitionat pe segmentul de pret dintre Nokia Asha 503 si Nokia Lumia 525, scrie Times of India.

Se sustine ca modelul va avea un ecran de 4 inchi cu o rezoltutie de 480x854 pixeli, procesor dual-core Snapdragon 200MSM8225Q cu o frecventa de 1,2 GHz, memorie RAM de 512 MB si o memorie interna de 4GB plus slot pentru card microSD. De asemenea, modelul va dispune si de o camera foto de 5 MP.

Nokia X va rula Android 4.4.2 KitKat, insa fara a acorda acces la serviciile Google. Se presupune ca modelul va iesi pe pata in martie, putand fi urmat de inca doua modele Nokia cu Android.

#Nokia smartphone Android, #telefoane Nokia pret, #smartphone Nokia vanzare, #Nokia telefoane , #preturi