Nokia tradeaza Microsoft? Cand va fi lansat primul telefon cu Android al finlandezilor (Foto)

Marti, 11 Februarie 2014, ora 17:28
2981 citiri
Nokia tradeaza Microsoft? Cand va fi lansat primul telefon cu Android al finlandezilor (Foto)
Foto: Arhiva

Nokia va lansa la finalul acestei luni primul sau telefon care va functiona cu sistemul de operare Android de la Google.

Este o miscare importanta pentru finlandezi, avand in vedere ca ultimele modele de smartphone-uri au fost dotate cu Windows Phone de la Microsoft.

The Verge noteaza ca Nokia X va fi prezentat in aceasta luna, in cadrul evenimentului Mobile World Congress, care debuteaza pe 24 februarie.

Telefonul va rula cu o versiune modificata de Android si va avea parte de un magazin propriu, ceea ce este un dezavantaj major, avand in vedere ca Google Play Store contine o gama extrem de variata de aplicatii.

Pana acum, smartphone-ul a fost cunoscut sub numele de Normandia si, potrivit ultimelor informatii, va fi destinat persoanelor cu buget redus, avand in vedere specificatiile: ecran de 4 inchi cu rezolutia 854x480 pixeli, camera de 5 MP, un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon de 1 Ghz, 4GB de stocare cu extensie pe microSD si numai 512 MB de RAM.

Microsoft a investit in compania finlandeza peste 7 miliarde de dolari. Desi are un sistem de operare propriu, Windows Phone 8, instalat pe multe dintre smartphone-urile Nokia, linia de telefoane cu Android a fost aprobata de gigantul IT tocmai pentru ca se adreseaza altor piete, arata sursa citata.

C.P.

#Nokia telefon Android, #imagini Nokia telefon Android, #Nokia X Android, #Nokia X , #preturi